LIGE NU:

Borgmester til statsministeren: - Vi skal have åbnet kommunegrænsen hurtigst muligt

Torsdag var alle syv borgmestre i de nedlukkede kommuner samt Region Nordjylland inviteret til et onlinemøde med statsministeren. Her skulle det videre forløb med coronasituationen i Nordjylland vendes.

Borgmester i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard (V), ser gerne, at der igen vil være fri passage mellem de nordjyske kommuner.

- Vi har rigtig mange borgere, der flytter sig på tværs af kommunegrænser. Det vil sige, at mange af vores jobfunktioner går i stå, når man ikke kan det, siger Mikael Klitgaard.

Derfor havde han en helt klar besked til statsministeren torsdag eftermiddag.

- Vi skal have åbnet kommunegrænsen hurtigst muligt, især i forhold til job. Men der er også nogle sociale aspekter med børn på skoler og de ældre på plejehjem, siger han.

Optimisme efter møde

Borgmestrene i de syv nedlukkede kommuner samt Region Nordjylland deltog torsdag eftermiddag i et onlinemøde med statsministeren. Her fik de hver fire minutter til at komme med indspark til håndteringen af coronavirus i Nordjylland.

- Det var et godt møde. Det var min fornemmelse at der blev hørt efter, for vi har nogle vigtige budskaber fra kommunerne og regionen og det blev afleveret, lyder det fra Brønderslev-borgmesteren efter mødet.

Den kraftige opfordring om ikke at krydse kommunegrænser i de pågældende kommuner gælder frem til den 3. december, men statsministeren åbnede onsdag i et opslag på Facebook op for, at grænserne kan åbnes tidligere.

Og Mikael Klitgaard var da også fortrøstningsfuld efter dagens møde.

- Det skal selvfølgelig være sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne. Jeg tror, vi får den åbning at kunne flytte os over kommunegrænser. Nordjylland er et samlet arbejdsmarked. Vi har ekstremt mange, der kører over grænsen uden at smitte hinanden. Lad os nu få åbnet igen, slutter Mikael Klitgaard.