Nu skal den første minkfarm rives ned: - Det er dejligt at kunne komme videre
Foto: Nicolai Nør Pedersen / TV2 Nord
25 kalibreringsfarme fik tidligere tilkendt erstatning, så linjen kunne blive lagt for, hvordan erstatningerne for aflivningen af mink skulle se ud. En af de farme havde John Trier fra Brønderslev, som nu kan se, at hans farm bliver den første til at blive revet ned.
- Jamen, jeg tænker, det er rigtig dejligt, hvis det kan lade sig gøre. Hvis de kan få fremdrift i det.
Sådan siger John Trier indledningsvist, da TV2 Nord spørger ham om, hvordan han har det med at se sin minkfarm blive revet ned.
- Det er dejligt at kunne komme videre. At få afsluttet det kapitel. Det er det ikke, inden at det er revet ned. Det er bare en spøgelsesbygning, som ikke bliver vedligeholdt længere, siger han.
Han ejede minkfarmen Harpsø Mink mellem Hallund og Hellum sammen med Mads Trier og Jørgen Heltoft.
De tre ejere har allerede fået tilkendt erstatning, da Harpsø Mink var en af de 25 kalibreringsfarme, da der skulle findes en linje for, hvordan erstatningerne skulle gives.
- Jeg bor ikke selv ved minkfarmen, så det havde da været rarere, at det var hjemme hos mig selv, at minkfarmen skulle lægges ned.
30 mand forbi
John Trier har nemlig også haft en minkfarm ved sin egen ejendom tæt ved Brønderslev, og her er der endnu ikke tilkendt en erstatning.
Harpsø Minks bygninger kommer dog også til at stå lidt endnu. Efter planen skal den rives ned til december.
I forbindelse med, at Harpsø Mink er den første minkfarm til at blive revet ned, har der været mange ude at se gården.
- Der var folk for Bygningsstyrelsen, som står for nedrivningen, COWI, som hjælper med noget rådgivning i den forbindelse og flere entreprenører, som kan komme til at være dem, der skal rive det ned. Cirka 30 mand har været forbi, siger John Trier og fortsætter:
- Jeg skal jo være der til at fortælle lidt, hvad der er her af materiale, og hvor rørerne er under jorden. Flere forskellige ting. Så når det er overstået, så har vi ikke den byrde længere. Så er det bare herhjemme.
Nyt firma
John Trier sidder stadig i bestyrelsen hos Kopenhagen Fur og er i Nordjyllands Pelsdyravlerforening, men ellers holder han sig i gang med sit naturplejefirma.
- Vi planter læhegn og skov for jordbesiddere og passer det i sæsonen. Og så sætter vi også nogle faunastriber rundt omkring, fortæller han.