Flere grundstødte skibe ved Asaa kan få sejlere til at fravælge østkystens mindre havne, frygter formanden for Hou Havn. Foto: Sæby Redningsstation

Grundstødte skibe i Asaa smadrer omdømme for nabohavne

Lystbådehavne er bange for at miste gæster efter at flere skibe er stødt på grund ved Asaa.

Der er bekymring i de nordjyske lystbådehavne langs østkysten. Her frygter man at det gode omdømme, som man har brugt mange år på at opbygge, er ødelagt efter de seks grundstødninger, der har været ved indsejlingen til Asaa Havn den seneste måned.

- Det rygtes jo lynhurtigt, når der er en båd, der sidder fast i en sejlrende, siger Keld Vagner Jensen, bestyrelsesmedlem, Hou Lystbådehavn.

- Det er noget af det værst tænkelige, der kan ske, siger han og ærgrer sig, da man i Hou Havn er meget omhyggelig med, at sejlrenden er fri for sand.

Keld Vagner Jensen frygter at det dårlige ry, som Asaa havn har fået efter de mange grundstødninger vil ramme de andre havne på sigt.
 
- Lige nu har vi mange gæstesejlere, men det kan få konsekvenser til næste år. Der vil være sejlere, der siger, at de små havne tør vi ikke, at sejle ind til. Vi sejler ind til de store havne, som Sæby og Frederikshavn eller Hals, der har udmunding til Limfjorden, siger han.