Foto: Arkivfoto. TV MIDTVEST.

Lynet slog ned: Kraftig brand i hus ved Brønderslev

Det kraftige tordenvejr over Nordjylland fik tirsdag aften lidt for godt fat i et tag på et hus i Jerslev.

Det er ikke tit, Nordjyllands Beredskab i Brønderslev bliver kaldt ud til brande forårsaget af lynnedslag, men tirsdag aften kort før midnat lød alarmen på en brand i et hus på Klæstrupvej i Jerslev.

Branden var så kraftig, at hele 15 mand fra stationen i Brønderslev deltog i slukningsarbejdet. Det fortæller indsatsleder Klaus Andersen.

- Det brændte ret voldosmt under taget på huset, da vi nåede frem, og det var også brudt igennem flere steder. Så vi måtte i gang med en del vand fra oven for at slukke ilden, siger Klaus Andersen.

Husets beboere, en familie, var i huset, da branden opstod. Konen og børnene var gået i seng, men heldigvis var manden stadig oppe og sad og så tv. Han opdagede derfor, at strømmen gik, og da han gik ud for at undersøge, hvad årsagen var, så han, at der var ild i et hjørne af taget mellem stuehuset og nogle udhuse.

- Hverken familien eller dyr på ejendommen kom til skade ved branden. Vi fik ilden under kontrol, så den ikke bredte sig til udhusene, men førstesalen på huset er udbrændt, og stueetagen har fået vandskader, siger Klaus Andersen fra Nordjyllands Beredskab i Brønderslev.

Det lykkedes dog brandmændene at redde nogle personlige ejendele og billeder ud af huset, før brand og vand ødelagde for meget. Natten over har familien været indlogeret på hotel, men hvornår de kan vende hjem, er usikkert.