00:45

Video: Per Frank Paulsen

Markbrand i Brønderslev: Traktor fuldstændig udbrændt

En landmand i Jerslev fik i dag startet en mindre naturbrand, da hans traktor antændte en knastør mark.

Lidt over middag blev Beredskabet alarmeret om en naturbrand i Jerslev. Der var gået ild i en traktor, mens en landmand var ved at rive sin mark:

- Jeg var ved at rive sammen til noget hø og lige pludselig ser jeg, at der er ild i marken. Så skynder jeg mig ud af traktoren for at få det væk, der er ild i, og så er der lige pludselig også ild i traktoren, så jeg måtte jo ringe efter nogen, der kunne komme og hjælpe, siger Allan Schumaker, der ejer marken og traktoren.

00:22

Se interview med Allan Schumaker, hvis traktor i dag brændte.

Luk video

De seneste dages varme vejr har gjort markerne ekstra tørre, og derfor er der større risiko for, at markerne går i brand. Ifølge DMI stiger risikoen for tørke dag for dag, og der opfordres derfor til, at man er forsigtig med ukrudtsbrænder og grill.

Læs også Tørken er her - og det bliver værre

- Der er tørt. Man skal passe på. Uanset, hvor man bruger åben ild, så skal man altså tænke sig om. Her er der noget, der har antændt ild, og det koster altså en traktor, siger Kristian Klemmensen, der er holdleder hos Nordjyllands Beredskab.

Sidste år var den varmeste og mest solrige sommer, der nogensinde er målt i Danmark, og det kunne ses på antallet af brande. Antallet af naturbrande var nemlig fire gange højere end normalt på grund af varmen.

Også i år kan der blive tale om, at der udstedes afbrændingsforbud, hvis varmen fortsætter uden regn. Det er kommunerne, der beslutter, om det skal udstedes, og fra Nordjyllands Beredskab lyder det, at de følger vejrsituationen tæt, og at de er parate, hvis sommeren bliver som sidste år.

På Beredskabsstyrelsens hjemmeside kan man læse gode råd til at undgå brand i naturen. 

00:37

Se interview med Kristian Klemmensen, Holdleder, Nordjyllands Beredskab.

Luk video