LIGE NU:

Rikke løber for dem med demens og Alzheimers

Indtil videre har Rikke Kaasing Hedegaard klaret 235 løbeture på 235 dage, og nu har hun valgt at bruge de mange løbeture til et godt formål.

En løbetur hver eneste dag i et år.

Det er målet for Rikke Kaasing Hedegaard fra Brønderslev.

- Det startede med en udfordring, og så tog jeg den lige lidt videre, fortæller Rikke Kaasing Hedegaard.

Sidste sommer besluttede hun sig for at løbe hver dag i 100 dage.

Men 100 dage var ikke nok, så hun valgte at fortsætte. Nu bruger hun løbeturene til at samle ind til foreningen Demensven og Alzheimerforeningen.

- Det er noget vi kender til i min egen familie og flere bekendte har også familiemedlemmer, der er ramt af demens, så jeg synes, det var en vigtig sag, og det er derfor, det er den, jeg valgte, sig Rikke Kaasing Hedegaard.

Rikke Kaasing Hedegaard har startet et løbefællesskab i Brønderslev, som er blevet taget godt i mod.

- Det giver jo et dejligt fællesskab, og man får lyst til at komme afsted. Vi hygger os rigtig meget, når vi kommer ud at løbe. Det handler ikke kun om løbet, det handler også om at hygge sig, siger Rikke Christiansen, der er en af dem, der løber sammen med Rikke Kaasing Hedegaard i hendes løbefællesskab.

- Det har hjulpet mig rigtig meget. Jeg får mere energi, og så det hyggelige samvær, siger Flemming Pedersen, der også løber med.

Det kan være svært at bevare motivationen og snøre løbeskoene hver dag, men opbakningen fra løbekammeraterne og familien hjælper Rikke Kaasing Hedegaard ude på stierne.

- På en eller anden måde kommer jeg bare ud alligevel, og så er det, at jeg plejer at sige til mine børn: Vil I ikke gerne med mor ud og løbe? Og så lykkedes det alligevel, siger Rikke Kaasing Hedegaard.

quote - Det handler også om hyggen.

Rikke Kaasing Hedegaard.

Men det hele skal ikke absolut være sundt. Når løbeturen er slut, er der nemlig løbeskoene byttet ud med kage og sodavand.

- Det handler også om hyggen, siger Rikke Kaasing Hedegaard.

Målet for Rikke Kaasing Hedegaard er at samle 10.000 kroner ind i 2019, og indtil videre går indsamlingen rigtig godt.

- Jeg har allerede samlet 8.000 kroner ind, så jeg regner helt bestemt med at nå over de 10.000 kroner, siger Rikke Kaasing Hedegaard.

Rikke samler penge ind til Demensven og Alzheimerforeningen ved hjælp af private donationer og sponsorer, der giver penge for hver kilometer, hun løber. Derudover arrangerer hun et større løb den 2. juni i Brønderslev.