LIGE NU:

Skoleprojekt forvandler fantasi til vægmaleri

5. klasse på Flauenskjold Skole har for tiden nogle anderledes billedkunsttimer - de er nemlig i gang med et vægmaleri.

Forældre ved det med sikkerhed: At det alle dage har kriblet i fingre for at få lov til at sætte kulørte streger på så stort et lærred som muligt, og at man derfor skal være over dem, hvis man er glade for ensfarvede vægge i sit hjem.

Men på Flauenskjold Skole har man valgt at gøre de kreative børns hedeste fantasi til virkelighed. Her har man nemlig givet 5. klasse ikke mindre end 50 kvadratmeter at gå amok på med maling og fantasi.

De 50 kvadratmeter tilhører en lokal sømand, Lars Hans Pedersen, og det er med udgangspunkt i hans liv, at eleverne skal male og tegne. 

- Jeg synes, det er sjovt, fordi vi må tegne næsten, hvad vi vil, og det er så stort, siger Lea Rosendahl Hald Nielsen, der er en af de heldige elever, der har fået en pensel stukket i hånden.

Sammen med en veninde er hun i gang med at lægge farve på en enhjørning. Og hvad har en enhjørning så med en sømand at gøre, kunne man måske have lyst til at spørge. Men der er en sammenhæng - for Lars Hans Pedersen sejlede med et skib med en enhjørning i sit våbenskjold.

- Da jeg havde taget verdens ringeste realeksamen, blev jeg af min far sendt ud for at sejle, for jeg skulle dælme ikke gå og dandere den, fortæller den tidligere sømand.

Han startede som dæksdreng og blev senere forfremmet til kaptajn på de store skibe til Fjernøsten, Grønland og Australien. Nu er han ridelærer i Flauenskjold, og han er manden bag idéen til vægmaleriet.

- Jeg er helt oppe at ringe over det her. Jeg synes, det er hamrende skægt, og børnenes entusiasme er enorm, siger Lars Hans Pedersen.

Den store væg bliver dog ikke malet på én dag - så 5. klasse må tilbage til den igen i næste uge.