LIGE NU:

2017 lover godt: Flere hundrede job på vej til Frederikshavn

I en netop offentliggjort jobprognose for de tre kommuner i Vendsyssel melder virksomheder i stort set alle brancher om fremgang og behov for flere ansatte.

Det går godt i Vendsyssel, og det kommer til at gå endnu bedre. Det er overskrifterne i 2017-udgaven af Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev kommuners årlige jobbarometer, der tager temperaturen på beskæftigelsen og skuer fremad mod 2018.

Årets udgave af jobbarometeret viser i Frederikshavn Kommune, at 37 procent af de i alt 356 adspurgte virksomheder i løbet af i år forventer at ansætte flere medarbejdere. 56 procent forventer at beholde de ansatte de har, og blot 6,5 procent af virksomhederne forventer, når 2017 bliver til 2018 at have færre ansatte end nu.

Det er i byggeriet, handlen, forretningsservice, kultur, turisme, event, og ikke mindst i metalindsustrien man forventer at skabe jobs det kommende år. Alene metalindustrien i Frederikshavn Kommune forventer at være 100 mand større ved udgangen af 2017 og samlet set viser jobprognosen at der i den kommende tid vil blive skabt 312 nye job.

- Det har stor betydning, at optimismen spreder sig over flere sektorer på arbejdsmarkedet. Det giver en bedre indikation på, at det går fremad. Virksomhederne melder i stigende grad om udfordringer med at rekruttere både faglærte håndværkere og faglærte til metalindustrien. Derfor arbejder vi i Frederikshavn Kommune med at opkvalificere ledige, og samtidig vejlede unge i retning af erhvervsuddannelser. Kravene til medarbejdernes kompetencer bliver større, også på områder som tidligere har været præget af ufaglært arbejdskraft, så som ældre og sundhedspleje. Men det er svært at bevare pessimismen, siger John Karlsson (Soc.dem.) der er  formand, Arbejdsmarkedsudvalget i Frederikshavn Kommune. 

De gode tider på virksomhederne stiller også krav til antallet af lærlinge, og her risikerer man altså at skabe en flaskehals, der kan skade virksomhedernes muligheder for at finde faglært arbejdskraft fremadrettet.

- Det er vigtigt for Frederikshavn Kommune, at vi beholder de unge. Og det er vigtigt for erhvervslivet, at det har adgang til kvalificerede medarbejdere. Derfor skal dialogen med virksomhederne om at bidrage til at løfte opgaven intensiveres, vi skal have flere til at se rationalet i at det er udbuddet af faglært arbejdskraft, der på sigt er truet, hvis vi ikke skruer op for antallet af lærlinge, siger John Karlsson.

Fakta: Jobbarometeret

 

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Prototype på eldrevet passagerfærge der skal kunne sejle autonomt mellem Nørresundby og Aalborg.

Fjordbus over Limfjorden: Selvsejlende elfærge forventes klar i 2022

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Til forsiden

Til forsiden