Foto: Christian Henriksen

Aftale på plads: Frederikshavn beholder sin natlægevagt

Region Nordjylland og PLO har efter et møde mandag besluttet, at lægevagten i Frederikshavn fortsat skal have åbent om natten.

Fra 1. september vil det stadig være muligt for frederikshavnerne at blive tilset af en lægevagt i løbet af natten. Det er konklusionen, efter Region Nordjylland sent mandag eftermiddag har holdt møde med Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

- Vi har haft et godt møde med PLO, og vi er blevet enige om, at den nuværende aftale om natlægevagt i Frederikshavn fortsætter med få ændringer, siger Vagn Nørgaard (S), medlem af Udvalg for Sundhed og Sammenhæng i Region Nordjylland. 

Læs også Borgmester: Hvad sker der med lægevagten?

Helt konkret betyder det, at patienter altså fremover også vil kunne komme igennem til en lægevagt i Frederikshavn efter klokken 23. Men der vil ikke være faste tidspunkter for, hvornår man kan blive tilset.

- Det vil være noget, lægevagten selv afgør ud fra sine kørsler og andre opgaver om natten. Så det vil blive mere flydende. Men patienter kan stadig opleve, at de vil blive sendt til Hjørring, siger Vagn Nørgaard. 

Læs også Frederikshavnere savner natlægen - er kun åben en time

PLO meddelte ellers i midten af august, at man ville lukke for natlægevagten i Frederikshavn med den begrundelse, at den stort set ikke blev brugt. Siden kom det frem, at det kun var muligt for akutte syge at blive tilset i Frederikshavn i to gange 30 minutter hver nat - resten af tiden blev patienterne henvist til Hjørring.

Derfor stillede borgmester Birgit S. Hansen sig også undrende over for argumentet, mens regionsrådsformand Ulla Astman nægtede at lade PLO lukke natlægevagten udenom Region Nordjylland. 

Læs også Ulla Astman om lægevagt: PLO kan ikke bare opsige aftalen

Aftaleforlængelsen er dog kun midlertidig, fortæller regionsrådspolitiker Vagn Nørgaard. Den skal tages op til forhandling igen, når en ny overenskomst for læger er på plads, og senest når der har været valg til regionsrådet i november.

- Den nuværende aftale har efterhånden nogle år på bagen, så den trænger nok til nogle justeringer inden længe, siger Vagn Nørgaard.