Foto: Preben Madsen / Ritzau Scanpix

Budgetforhandlinger: Rullende skolestart skal væk

I Frederikshavn vil Socialdemokratiet af med den rullende skolestart.

I forbindelse med budgetforhandlingerne i Frederikshavn Kommune har Socialdemokratiet bragt den rullende skolestart i Folkeskolen i spil. Partiet vil gerne af med ordningen - selvom det kommer til at koste mellem 1,7 og 1,8 millioner kroner. Det skriver Kanal Frederikshavn.

- Socialdemokratiet vil gerne sige tak til alle, som har kæmpet med det her, men rullende skolestart kræver mange ressourcer til planlægning, og vi kan se, at det er en hæmsko for forældrenes engagement, forklarer Anders Brandt Sørensen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget, til Kanal Frederikshavn.

Den rullende skolestart blev indført i 2015. Rullende skolestart betyder, at et børnehavebarn kan begynde i skole det kvartal barnet fylder seks år, i stedet for at skulle vente på "normal" skolestart efter sommerferien. Det har også betydet, at eleverne i 0., 1. og 2. klasse ikke har faste klasser eller lokaler, men arbejder ud fra faglige niveauer.

På trods af besparelser på planlægning regner Socialdemokratiet alligevel med, at et stop af den rullende skolestart vil koste penge. Det skyldes, at der skal ansættes flere pædagoger.

- Da vi indførte det her, stod vi en vanskelig økonomisk situation, hvor vi manglede 150 millioner kroner. Det var mange bække små, forklarer Anders Brandt Sørensen.

- Men overordnet set er fordelene størst ved at droppe den rullende skolestart. Mindre koordinering, mere tid til den enkelte elev og klasse samt et styrket forældreengagement, siger han til Kanal Frederikshavn.