Byråd vedtager nye regler, men musikken spiller videre denne sommer

Nye regler for udendørs musik i Skagen får ingen indflydelse på støjniveauet i turistbyen denne sommer.

Politikerne i byrådet i Frederikshavn har i månedsvis diskuteret frem og tilbage. Hvordan skal et nyt sæt regler for udendørs livemusik i Skagen se ud?

Onsdag lykkedes det så et flertal at få vedtaget nye regler. Det skriver Kanal Frederikshavn.

Regler, der skal tilgodese både restauratører og borgere, der på hver sin side af sagen står og vil have henholdsvis mere musik og mindre larm.

Reglerne har indtil nu lydt, at man som restauratør kunne søge om dispensation til at have livemusik 10 dage om året. Der er ingen begrænsning på tiden i øvrigt, så musikken kan spille uafbrudt fra midt på eftermiddagen og til midnat.

Et forslag fra restauratørerne om at alle restauranter i byen fik tilladelse til at spille musik de samme 25 dage hver sommer, havde i tiden op til gårsdagens beslutning bred politisk opbakning. Forslaget ville give musikken faste rammer på de 25 dage. Den ville kunne spille fra 15 til 18 og igen fra 21 til 24.

Beslutningen blev dog en anden, for pludselig trak blandt andet Socialdemokratiet deres opbakning og blev en del af et nyt forslag, der fandt et flertal og blev vedtaget.

Det lyder, i lighed med de regler, der gælder i dag, at man som restauration kan søge om dispensation til udendørs livemusik 10 dage om året. Sådan en dispensation giver mulighed for samlet fem timers musik om dagen i tidsrummet fra 15-22 i hverdagene og 15-23 i weekenden og hele uge 29. Restauratørerne skal dog indlægge mindst en times pause i musikken.

Dermed er de nye regler på plads, men klager over høj musik og støj i Skagen, vil man formentlig også modtage denne sommer. De nye regler gælder nemlig først fra 1. oktober, og får således ingen indflydelse på den turistsæson, der om få uger når sit højeste.

Restauratørerne havde nemlig i stor stil allerede søgt om dispensation før forslaget blev vedtaget onsdag, og forvaltningen har allerede, ifølge Kanal Frederikshavn, givet dispensationer til livemusik på 22 forskellige dage.

Den praksis mødte til onsdagens byrådsmøde kritik fra flere sider, men både borgmester Birgit S. Hansen (Soc.dem.) og Anders Brandt Sørensen (Soc.dem.) der er formand for plan- og miljøudvalget tog forvaltningen i forsvar.

- Vi skal påtage os det politiske ansvar. Vores ansatte passer deres arbejde. Det skal de ikke skoses for. De skal besvare ansøgningerne, når de kommer. Det er det politiske system, som ikke er blevet færdige til tiden, sagde borgmesteren ifølge Kanal Frederikshavn, der var med til mødet.

Plan- og miljøformanden kom med en indrømmelse:

- Det er mit ansvar, at den politiske proces er trukket ud, sagde han.

TV2 Nord bragte mandag et længere indslag om hele sagen. Det kan du se herunder. 

Der er stor debat om støj fra cafeer og værtshuse i Skagen

 


Seneste nyt

fra Nordjylland