Campingplads forvandles til bil- og motorcykelparadis

Traditionen begyndte for 50 år siden og holdes fortsat i hævd.

Det er ikke kun i Skagen, der i denne uge fræser flotte biler rundt sammen med massevis af sommergæster.

Ved Hedebo Strand Camping i Sæby var der onsdag biltræf, hvor godt 400 bilejere viste deres særlige maskiner frem, mens godt 900 motorcyklister lod beundring havle ned over motorcyklerne tirsdag.

Flere tusind bil- og motorcykelinteresserede studerede nysgerrigt de flotte maskiner.
Flere tusind bil- og motorcykelinteresserede studerede nysgerrigt de flotte maskiner.

Blandt polerede udstødningsrør og pastelfarver blev man på campingpladsen faktisk sendt afsted på en vaskeægte tidsrejse.

For blandt en masse helt specielle biler, stod et folkevognsrugbrød fra 1977, som er særdeles gennemført indrettet på bedste 70'er manér. 

I rugbrødet sad ejer Martin Jespersgaard slænget tilbage i de lysegrå sæder. 

- Det var én, vi så på nettet, hvor vi så sagde, at dén skulle vi bare have, siger han om det lyseblå folkevognsrugbrød.

- Vi har sat nogle små ting ind og gjort den færdig. Så er det bare ud at nyde det.

Martin Jespersgaard tog for første gang til arrangementet for tre år siden. Og 70'er-rugbrøddet tiltrækker mange blikke på det gratis museum i Sæby. 

- Det er en god oplevelse. Man er helt nede på jorden, og folk kommer hen og snakker og spørger, og siger, at den kan de huske fra deres bedsteforældres tid eller fra deres barndom.

En familietradition

Det er Lene Krüger og manden Eric Christensen, der har samlet de mange bilentusiaster i Sæby.

En handling, der er gået i arv i familien. For svigerfaren Bendt Christensen, der er 1. generation på campingpladsen, begyndte for knap 50 år siden at invitere veteranmotorcykelklubben på besøg til campingpladsen. Med tiden blev også biler inviteret.

- Gamle biler bliver altid ved med at være sjove. Især det der med at nyere biler bliver jo også til gamle biler. Så de bliver jo også spændende biler, kan man sige, siger Lene Krüger.

Familiens egne motorcykler og biler er nu flyttet til museet Maskinrummet i Skagen. Men hvert år bliver alle andre bil- og motorcykelinteresserede budt velkomne på campingpladsen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland