SENESTE NYT:

DFDS sejler fremover mellem Frederikshavn og Oslo

Rejsende til Norge får fremover flere muligheder for at vælge ferie, når DFDS indsætter to færger på ruten mellem Frederikshavn og Oslo. - Det er godt for kommunen og beskæftigelsen, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Den 25. juni får Nordjylland en ny færgerute til Norge. 

Det sker, når DFDS sætter de to færger, Pearl Seaways og Crown Seaways, ind på ruten mellem Frederikshavn og Oslo. 

De to færger ligger for tiden oplagt i København og skal fremover betjene både København-Oslo og Frederikshavn-Oslo fra den 25. juni fra Danmark og den 26. juni fra Norge. 

Fra den 25. juni bliver det atter muligt at tage færgen fra Frederikshavn til Oslo. Og det skaber stor glæde i byen.

Der vil ikke blive tilbudt rejser udelukkende mellem København og Frederikshavn. Der vil således reelt være tale om to ruter.

- Det bliver en stor dag for DFDS og vores medarbejdere, når vi igen kan byde velkommen til passagerer, der rejser mellem Danmark og Norge for at komme på ferie i egen bil eller campingvogne, benytte deres sommerhuse, hoteller eller blot nyde en rejse til søs. Og det er naturligvis en særlig glæde for os at genoptage DFDS’ sejlads mellem Frederikshavn og Oslo efter 46 års fravær, siger Torben Carlsen, CEO i DFDS.

- Vi håber og tror, at ruteåbningerne får en positiv betydning for turismen og handelen i de tre byer og regionerne omkring dem, og vi ser også frem til igen at kunne servicere vores fragtkunder og deres lastbiler, trailere eller andet gods på de to ruter, siger Torben Carlsen.

Borgmester med armene over hovedet

Det varede ikke mange minutter, fra pressemeddelelsen blev sendt ud, til Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit S. Hansen, fejrede nyheden på Facebook. 

Den nye færgerute får kæmpe betydning for byens udvikling, mener hun. 

- Det her er med til at underbygge Frederikshavn og Frederikshavn Havns position som Port of Scandinavia. Den nye rute kommer til at betyde nye arbejdspladser i byen, flere turister, flere aktiviteter, mere godstransport og så videre. Det betyder meget for os, siger Birgit S. Hansen. 

Corona-tilpasninger

Passagertilbuddene om bord vil være tilpasset det nye sejladsmønster og den ændrede efterspørgsel efter covid-19-krisen.

- Vores markedsvurdering er, at der fra start vil være en større efterspørgsel fra kunder med et transportbehov. Det indgår naturligvis i planlægningen, når vi skal indrette nye tilbud i butikker, restauranter mv. Vi glæder os meget til at sikre alle typer gæster en rigtig god service og oplevelse om bord og samtidig tilbyde det, som kunderne efterspørger i en post-coronavirus-tid, med god plads til den enkelte til at holde sikker afstand og øget fokus på rengøring og hygiejne, siger Kasper Moos, passagerdirektør i DFDS.

Der planlægges daglig afgang fra København kl 14:00 og fra Frederikshavn kl. 23:30 med ankomst i Oslo kl. 9:00.

Der vil være daglig afgang fra Oslo kl 12.00 med ankomst i Frederikshavn kl 22.00 og i København kl. 9:00.

Til at starte med lægger DFDS-færgerne til ved færgeleje 4, hvorefter der skal laves lidt om på havnen, så færgerne får bedre forhold at kaste trosserne fra.