LIGE NU:

Endnu et nederlag: Vendsyssel vinker farvel til Bambusa-kvindeligaen

Vendsyssel Håndbold tabte i dag opgøret mod førerholdet Odense Håndbold. Det betyder, at Vendsyssel fra næste sæson skal spille i 1. division.

Det lå ikke ligefrem i kortene op mod dagens opgør, at Vendsyssel Håndbold også ville spille i den bedste danske liga til næste sæson. Modstanderen var nemlig Odense Håndbold. Førerholdet. Og for at sikre overlevelse i Bambusa-kvindeligaen, var to point nødvendige for Vendsyssel i dagens opgør.

Men opgaven blev for stor. Vendsyssel måtte onsdag aften se sig slået af Odense Håndbold. Det skete i sæsonens sidste hjemmekamp i landets bedste håndboldrække med cifrene 25-33. Og det blev derfor også den sidste kamp for nordjyderne i ligaen. For efter dagens opgør er det en realitet, at Vendsyssel Håndbold rykker ned i 1. division.

Med navne som Mia Rej, Rikke Iversen og Althea Reinhardt på holdkortet for Odense Håndbold, skulle man umiddelbart ikke tro, at vendelboerne kunne gøre den helt store modstand. Men Vendsyssel viste overlevelsesinstinkt, og efter en helt tæt første halvleg tog fynboerne en snæver etmålsføring ved pausefløjtet. Halvlegsresultat: 12-13.

Da hjemmebaneholdet kom tilbage fra pause, var det som om gassen var røget ud af ballonen. Hurtigt fik Odense spillet sig til gode chancer og fik udbygget en solid føring på fem mål. Og derfra gik det stærkt. Vendsyssel formåede aldrig at komme tilbage i kampen. Og Odense tvinger derfor Vendsyssel til at vinke farvel til den bedste danske liga.