Louise satser på drømmeuddannelsen som bioanalytiker

22-årige Louise Mondrup Kyllesbech Marckstrøm er en af de mange unge, der håber på at kunne begynde på drømmeuddannelsen efter sommeren.

Louise Mondrup Kyllesbech Marckstrøm har sådan set bare et mål lige nu; det er at komme ind på bioanalytikeruddannelsen, der efter sommer begynder på UCN i Hjørring.

- Det har altid været bioanalytiker, jeg vidste, jeg ville være, og da jeg hørte uddannelsen kom til Hjørring, så synes jeg, det vil være oplagt at søge, for så kan jeg jo blive heroppe, siger Louise Mondrup Kyllesbech Marckstrøm.

quote Jeg synes, det er spændende at arbejde med blod, for blod kan fortælle rigtigt meget om dig som person og fortælle hvad, der kan være galt,

Louise Mondrup Kyllesbech Marckstrøm, Frederikshavn

Vil gerne blive boende

Hun er netop flyttet hjemmefra og i egen lejlighed i Frederikshavn, og hun synes, det er klart en fordel blot at kunne tage turen frem og tilbage til Hjørring - fremfor at skulle til at flytte uden for Nordjylland efter en uddannelse.

- Det betyder, at jeg kan få lov at blive boende i den lejlighed, jeg og min kæreste lige er flyttet ind i, og det betyder også, at jeg kan få arbejde på et sygehus nær mig for eksempel i Frederikshavn, fortæller hun.

Spændende studie med praktik

Louise Mondrup Kyllesbech Marckstrøm blev for tre år siden HTX-student, og det er klart det faglige indhold i studiet, der trækker.

- Jeg synes, det er spændende at arbejde med blod, for blod kan fortælle rigtigt meget om dig som person og fortælle hvad, der kan være galt, og hvad der kan forekomme af sygdomme. Det er meget interessant, hvor meget viden du kan få ud fra en blodprøve, forklarer hun.

Også måden studiet er bygget op på tiltaler den unge vendelbo, for omkring en tredjedel af studiet foregår i praktik typisk på et sygehus.

- Jeg glæder mig til at i praktik og komme ud og bruge den viden, jeg bliver undervist i, siger Louise Mondrup Kyllesbech Marckstrøm.

Ventetid og uvished

Foreløbig må hun ligesom de 243 andre, der også har søgt ind på bioanalytikeruddannelsen, vente på svar om, hun er blandt de 60 ansøgere, der får en plads på uddannelsen.

- Jeg håber, jeg kommer ind, og hvis ikke så prøver jeg igen næste år, siger Louise Mondrup Kyllesbech Marckstrøm.

For den nye uddannelse i Hjørring er populær.

Ny uddannelse er allerede en succes

Der er 60 pladser, og i alt 100 ansøgere har haft den som deres førsteprioritet. I alt har 244 sendt en ansøgning afsted til uddannelsen.

Det vil sige, at det langt fra er alle ansøgere, der kommer ind.

- Jeg ved, at vi kommer til at skuffe nogen, siger Peter Møller Pedersen, der er uddannelsesdirektør på UCN.

Han glæder sig dog over, at interessen for den nye uddannelse er så stor.

- Det er en rigtig god nyhed. Det er der slet ingen tvivl om. Vi ved, at der er rigtig stor brug for bioanalytikere, det kunne vi ikke mindst se under corona, og vi ved, at der er mangel på bioanalytikere. Vi er rigtig tilfredse med, at det er blevet så stor en succes, siger han.

Udflytning af pladser

Det var et bredt politisk flertal i Folketinget, der tilbage i efteråret indgik aftale om at flytte flere videregående uddannelser væk fra landets største byer - og bioanalytikeruddannelsen er en af de uddannelser, som altså nu er flyttet til Hjørring.

Indtil nu har det ikke været muligt at læse til bioanalytiker i Nordjylland - tættest uddannelses-sted har været i Aarhus.

Det er natten til 28. juli, at man får svar på, om man er kommet ind på den videregående uddannelse, man har søgt ind på.


Seneste nyt

fra Nordjylland