Seneste nyt

fra Nordjylland

Ny uddannelse åbner i Frederikshavn: De første elever begynder til sommer

Det har været på tegnebrættet i et stykke tid, men nu er der givet grønt lys til, at der kommer en ny uddannelse til Frederikshavn. 

Det bliver den to-årige serviceøkonomuddannelse på UCN, som rykker til Frederikshavn, som netop har fået grønt lys af Uddannelses- og forskningsministeren til at åbne uddannelsen. 

- Sammen med erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne arbejder vi løbende for at tiltrække uddannelser til vores kommune, for det skaber vækst, arbejdskraft og bosætning, siger borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit Hansen (S), i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Så det er med stor glæde, at vi nu får mulighed for at tilbyde flere uddannelsesmuligheder for både vores egne unge, men også får mulighed for at kunne tiltrække unge, der gerne vil arbejde i turisme- og oplevelsesbranchen.

Det er UCN, der allerede har en serviceøkonomuddannelse i Aalborg, som i samarbejde med Frederikshavn Kommune, Frederikshavn Erhvervsråd, Destination Nord og Frederikshavn Handelsskole om at få det nye uddannelsesudbud op at stå. 

Man kan søge ind på uddannelsen fra 1. februar 2024, og det forventes, at der skal optages mindst 20 elever for, at et hold bliver oprettet.

- Analyser viser, at kultur, turisme og event er det erhverv i Vendsyssel, som ser ind i langt den største jobvækst, og over halvdelen af virksomhederne i sektoren forventer en stigning i antallet af ansatte de kommende år. Med en lokal uddannelse kan vi i højere grad imødekomme behovet for dygtige medarbejdere, fortæller Thomas Kastrup-Larsen, direktør for erhverv på Professionshøjskolen UCN.

UCN har dog i samme ombæring fået et nej til en ny datamatikeruddannelse i Hobro, men professionshøjskolen kan dog åbne to akademiuddannelser. En i ungdoms- og voksenundervisning og en i bæredygtighed og grøn omstilling.. 

Men der åbner også to andre nye uddannelser i Nordjylland. Aalborg Universitet kan åbne en Master i trivsel og psykologisk velfærd, og en anden master i digital health.