Plejehjem får endnu en sur smiley: Dement borger fjerner rapporten gang på gang

Der ligger en noget kuriøs årsag bag det nordjyske plejehjems seneste sure smiley fra Fødevarestyrelsen.

- Jeg synes, de går i baby-størrelse sko i den her sag. 

Sådan lyder det kontant fra plejehjemsleder Inge Ryberg Hove Jensen. 

Hun leder plejehjemmet Abildparken - LeveBo i Frederikshavn, der de sidste tre måneder har fået to sure smileyer efter kontrol af Fødevarestyrelsen.

Den første sure smiley kom midt i februar, efter plejehjemmet havde fejl i dokumentationen på opvarmning og nedkøling af madvarerne i køkkenet. Her vedkender plejehjemslederen, at der er sket en fejl.

Men når det kommer til den anden sure smiley, som plejehjemmet fik bare to måneder efter den første, ryster plejehjemslederen på hovedet.

Beboer river den ned

I kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen står blandt andet:

"Seneste kontrolrapport fra kontrolbesøg den 15-02-2023, som har kontrolresultat 4, er ikke ophængt ved indgangspartiet."

Plejehjemmet har altså ikke fået hængt det dårlige kontrolresultat op, som ellers er påkrævet, og det giver dem en bøde på 2000 kroner. Eller har de?

Ifølge plejehjemsleder Inge Ryberg Hove Jensen ligger der nemlig en god grund bag fejlen.

- Vi har en del mennesker med demens, der gerne vil rydde op. Én af de beboere her i huset har så for vane at rykke den her rapport ned igen, forklarer hun.

- Både vi og de pårørende synes jo, det er noget pjat det her. Alle beboerne kan jo lide maden.

Hvordan kan I undgå det i fremtiden?

- Vi må begynde at lave nogle checkpoints, hvor vi holder øje med, om rapporten stadig hænger der, og så må vi lave en masse kopier, lyder det for plejehjemslederen.

Inge Ryberg Hove Jensen fortæller desuden, at pengene jo skal findes et sted, men hun er træt af, at det i sidste ende går ud over bundlinjen. 

- Det er ærgerlige penge. Vi må prøve at hænge rapporten et andet sted næste gang, der er ikke så meget andet, vi kan gøre.


Seneste nyt

fra Nordjylland