Spøgelseskutter har stået i to år: Ejer er gået under jorden

I to år har spøgelseskutteren ligget fortøjret i Strandby Fiskerihavn. 

Skibet er registreret i selskabet Nanoq Offshore, der hører hjemme i den sydvestgrønlandske by Frederikshåb, 3.281 kilometer fra havnen i Strandby.

Ejeren af skibet har ikke betalt afgift siden 2022, og nu har havnens ledelse ikke mere tålmodighed. Det skriver Nordjyske.

Selskabet ejes ifølge cvr-registeret af Claus Esbjerg Jepsen, som nu via Statstidende har fået påbud om at få skibet fjernet senest den 13. oktober.

påbud
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Hvis ikke det sker, har havnen ret til at sende skibe til ophugning på ejerens regning.

- Vi betragter skibet som efterladt, og så er det den mulighed, havne har, når vi ikke hører fra ejerne. Det er fast procedure og helt efter bogen, fortæller havnechef Christian Heidemann Andersen til Nordjyske.

Det startede godt

Den 15 meter lange trækutter går under navnet "Nanuaq" og blev lagt til kaj i Strandby Fiskerihavn i 2022. 

I begyndelsen kom alle betalinger til tiden, men siden årsskiftet har man hverken modtaget betaling eller fået besked fra ejeren, til stor frustration for havnechefen, der er nervøs for skibets tilstand.

- Vi har lænset det for vand fire gange, og vi frygter faktisk, at det pludselig synker. Så vi er nødt til at gøre noget nu, før det kommer så langt, siger Christian Heidemann Andersen.

Strandby Fiskerihavn har endnu ikke taget stilling til, om de vil gå rettens vej for at gøre krav på de manglende afgifter.


Seneste nyt

fra Nordjylland