Turistdirektør om fravalg af Royal Run: Birgit har frarøvet byen et økonomisk boom

Kommunen argumenter for, at arrangementet er for stort et økonomisk benspænd, men turistdirektøren siger, at man havde finansieringen på plads.

Mens Aalborg Kommune ærgrer sig over at have mistet sin rolle som værtsby for Royal Run, så har Frederikshavn Kommune selv frasagt sig muligheden. 

- Jeg tror, at vi er den eneste kommune, som vil droppe arrangementet, fastslår en frustreret René Zeeberg, der er direktør for Toppen Af Danmark og turistdirektør ved Turisthus Nord.

Penge er ikke et problem 

Frederikshavn Kommune forklarer, at det var økonomien, som dannede benspænd for, at arrangementet kunne komme til byen. 

- Økonomiudvalget (Venstre, Konservative og Socialdemokratiet) valgte på et møde i maj måned at takke nej til at bidrage med kommunale kroner til Royal Run i Frederikshavn Kommune i denne omgang, grundet svær budgetlægning med besparelser og afskedigelser, skriver Birgit Hansen (S), borgmester i Frederikshavn Kommune og formand for Økonomiudvalget og John Lamp Henriksen (C), næstformand for Økonomiudvalget i en mail til TV2 Nord.

quote Det er besynderligt, at modstanden skal komme fra vores egen kommune

René Zeeberg

- Vi valgte hverken en by -eller en turistaktør fra. Vi valgte alene, at vi ikke kunne bidrage med kommunale kroner lige nu, uddyber hun.

Men netop den forklaring fra kommunen er turistdirektøren uforstående overfor.

- Det er utroværdigt, at kommunens begrundelse er økonomi. Selv hvis finansieringen ikke var på plads, hvilket den var, så har Birgit selv mange kontakter, der kunne være med til at komme penge i puljen, konstater René Zeeberg og forklarer, at finansieringen var på plads. 

 - Kommunen har egentlig bare sagt nej tak til mellem 10.000 og 15.000 mennesker med omsætning og arbejdspladser til følge, lyder det.

Et stort tab for byen

Mens pengene ikke var et problem ifølge turistdirektøren, så ligger det største problem ved fravalget af Royal Run i byens store kulturelle tab. 

- Royal Run er et af de største idrætsarrangementer i landet, og den tiltrækning, som arrangementet kan komme med, er jo meget kærkommen for byen og turismen efter en Coronapandemi og den nuværende energikrise, som vi også kigger ind i, lyder det fra René Zeeberg. 

- Når alt er sagt og forklaret - ja, så er vi enige om, at det er et kæmpe aktiv at få Royal Run til kommunen, og vi håber, at vi en anden gang kan få løbet hertil og gerne i samarbejde med andre aktører, fastslår Birgit Hansen. 

Modstanden var intern

René Zeeberg var i dialog med Royal Run-sekretariatet omkring at få arrangementet til Skagen, hvilket der var positiv respons på. 

- Jeg havde mailet med kommunens embedsmænd omkring det her med, at jeg var i dialog med Royal Run-sekretariatet, der var meget positive overfor ideen om, at Skagen kunne være værtsby. 

- Det er besynderligt, at modstanden skal komme fra vores egen kommune, siger turistdirektøren forundret. 

Dog sætter kommunen spørgsmål ved turistdirektørens argumenter omkring selvfinansieringen af arrangementet.    

- Kunne Toppen af Danmark og de virksomheder i Skagen, der gerne ville bidrage, have kørt den igennem? Det ved vi ikke. Det er mellem dem og Royal Run, skriver Birgit Hansen.

- Dog kan vi oplyse, at DGI/Royal Run meddelte, at de vil have kommunen med de steder, hvor der er løb, understreger hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland