LIGE NU:

Viceborgmester er ny mand i spidsen for Skagens Kunstmuseer

Hans Jørgen Kaptain går af som formand for Skagens Kunstmuseers bestyrelse og overlader stolen til 1. viceborgmester i Frederikshavn Kommune, Bjarne Kvist (S).

Byrådsmedlem og 1. viceborgmester i Frederikshavn Kommune, Bjarne Kvist (S), er blevet valgt som ny formand for Skagens Kunstmuseers bestyrelse.

Det skete på et konstituerende bestyrelsesmøde, efter at Frederikshavn byråd har udpeget tre bestyrelsesmedlemmer for de næste fire år.

På formandsposten afløser Bjarne Kvist advokat Hans Jørgen Kaptain, der har haft posten siden 2010. 

- Jeg glæder mig til at fortsætte den udvikling af Skagens Kunstmuseers virksomhed, som Hans Jørgen Kaptain har sat sit præg på. Som menigt medlem af bestyrelsen har jeg på nærmeste hold fulgt det nære samarbejde mellem museets daglige ledelse og bestyrelsen. Skagens Kunstmuseers aktiviteter er en vigtig del af kulturlivet i vores kommune, til gavn for borgerne og i høj grad også som turistmagnet, siger Bjarne Kvist i en pressemeddelelse.

Skagens Kunstmuseer i rivende udvikling

I Hans Jørgen Kaptains formandsperiode har Skagens Kunstmuseer gennemgået en rivende udvikling, herunder nybygning med fordobling af udstillingsarealet, fusion med Anchers Hus og Drachmanns Hus og en betydelig vækst i antallet af museumsgæster.Udover Bjarne Kvist har byrådet udpeget tidligere borgmester i Skagen Kurt Kirkedal Jensen og byrådsmedlem Peter Sørensen som medlemmer af Skagens Kunstmuseers bestyrelse.

De medlemmer, der er valgt af Frederikshavn Byråd, udpeges for en 4-årig periode, der følger byrådets valgperioder.

- Vi er taknemlige for Hans Jørgen Kaptains indsats som bestyrelsesformand i en periode, der har budt på mange vidtrækkende beslutninger for Skagens Kunstmuseer. Hans ekspertise og udsyn har været helt afgørende for den gode udvikling, museet har gennemgået. Jeg er sikker på, at det gode samarbejde vil fortsætte under den nye formand, som også har et indgående kendskab til museet, siger Lisette Vind Ebbesen, direktør hos Skagen Kunstmuseer, i en pressemeddelelse.