LIGE NU:

50 københavnske gymnasieelever fik online rundvisning af nordjysk landmand

Torsdag havde gårdejer Cartsen Weinkouff på Nørrevang ved Tversted rundvisning på sin gård, det er ikke så udsædvanligt, bortset fra det hele foregik via telefon.

Carsten Weinkouff sidder og roder med sin nye mobil. Han har nemlig måtte investere i en ny, for i dag skulle Carsten Weinkouff vise sin gård frem og fortælle om hvordan det er at være landmand. 

Rundvisningen var for 50 elever fra Falkonærgården Gymnasium i København, der arbejder med faget "Bærdygtighed i hverdagen hos en landmand".

- Jeg synes det er fantastisk, jeg svømmer helt over af begejstring, tænk jeg kan få lov at fortælle om min hverdag for unge interesserede mennesker, siger landmand Carsten Winkouff.

Carsten Weinkouff ejer gården Nørrevang i Tversted, han havde i dag 50 gymnasieelever på rundvisning på sin gård, men rundvisningen foregik på nettet. De 50 studerende fra Falkoner Gymnasium sad nemlig hjemme, og fulgte Carstens rundvisning på deres PC

I samarbejde med læren Yonatan Kelder havde Carsten Weinkouf aftalt at de studerende, der sad derhjemme, fik en rundvisningen, hvor Carsten Weinkouf via sin mobiltelefon viste rundt på gården.

Og det startede med at en stolt Carsten Weinkouf kunne vise et nyfødt lille føl, som var blevet født i løbet af natten. 

Og i over en time viste Carsten rundt, mens han fortalte de studerende om, hvordan det er at være landmand i Tversted.

- Vi har fået så meget ud af den her dag, også mine studerende, siger lærer for de 50 elever fra på Falkonærgården Gymnasium, Yonatan Kelder.

Landmand Carsten Weinkouff viser rundt. 
Landmand Carsten Weinkouff viser rundt. 
Foto: Mogens Jørgensen