Studerende om ny uddannelse i Hjørring: - Det er en kæmpe fordel

En bioanalytikeruddannelse i Hjørring vil få flere studerende til at blive i Nordjylland efter deres praktikophold, lyder vurderingen fra underviser.

Da regeringen torsdag præsenterede sit nye uddannelsesudspil, var oprettelsen af en ny bioanalytikeruddannelse i Hjørring en del af planen.

Og den besked modtager flere af de studerende med begejstring.

- Jeg tror, der er rigtig mange, der sidder ligesom mig og tænker, at det er lidt træls, at man i dag enten skal flytte til Aarhus eller være onlinestuderende for at blive bioanalytiker, siger bioanalytikerstuderende Mathilde Thomsen, der er opvokset i Birkelse i Vendsyssel.

quote Jeg skal ingen andre steder!

Mathilde Thomsen, bioanalytikerstuderende

Vil ikke forlade Nordjylland

I dag foregår den teoretiske del af uddannelsen i Aarhus, hvor de studerende kan komme i praktik på blandt andet klinisk biokemisk afdeling på Regionshospital Nordjylland i Hjørring.

Her er Mathilde Thomsen i gang med sit første praktikophold. Og for hende havde det gjort en stor forskel, hvis uddannelsen lå i Hjørring.

- Det, ville jeg da tænke, var en kæmpe fordel. Hvis det havde været i Nordjylland, så havde jeg helt sikkert søgt ind med det samme og var måske endnu længere i forløbet, end jeg er nu, siger hun og forklarer, at hun var tæt på ikke at søge ind, fordi hun ikke ville flytte til Aarhus.

- Men så fandt jeg ud af, at der var fjernundervisning, siger Mathilde Thomsen.

Det gjorde, at hun kunne blive boende i Aalborg. En bioanalytikeruddannelse i Hjørring ville dog være endnu bedre end onlineundervisning, understreger hun.

- Så får man jo de her relationer til afdelingerne, man kommer ud på heroppe, fremfor at man hele tiden er i Midtjylland, siger Mathilde Thomsen.

Stor mangel på bioanalytikere

Det er bioanalytikere, der blandt andet tager og analyserer blodprøver, og det i har mange år været en udfordring at trække nok af dem til Nordjylland.

Derfor håber de på Regionshospital Nordjylland, at udspillet også bliver til virkelighed.

- Vi har virkelig problemer med at rekruttere faglært personale. Vi har lige ansat fem personer, som ikke har en baggrund som bioanalytikere, fordi vi simpelthen er udfordret på at få ansøgere nok til vores stillinger, siger Gitte Meyer Larsen, bioanalytikerunderviser på klinisk biokemisk afdeling på Regionshospital Nordjylland i Hjørring.

Vender ikke tilbage

En COWI-rapport spår, at der vil mangle mindst 100 bioanalytikere i Nordjylland i 2030. Det ærgrer især Gitte Meyer Larsen, når studerende, hun har haft i praktik, ikke vender tilbage til Hjørring efter deres skoleophold i Aarhus.

- Det er rigtig svært at få de studerende tilbage hertil, hvis de har hele deres vennekreds dernede og måske har fundet en kæreste, de har bosat sig med i Aarhus, forklarer hun.

Bioanalytikerstuderende Mathilde Thomsen er dog ikke en af dem. Hun bor i Aalborg og ønsker at blive:

- Jeg skal ingen andre steder, slår hun fast.


Seneste nyt

fra Nordjylland