Helle var ved at besvime, da hun så, at drømmehuset var til salg

Helle Thorngaard Jensen faldt pladask for et skævt sommerhus i Lønstrup, og i ”Særlige sommerhuse” viser hun det frem.

Se ”Særlige sommerhuse” nederst i artiklen.

- Hvis det nogensinde kommer til salg, så vil jeg vildt gerne have det.

Sådan sagde den 66-årige familieterapeut Helle Thorngaard Jensen til sin mand Peter, efter hun på en gåtur på Lønstrups kyst havde opdaget et lille sommerhus, der var ved at blive bygget helt ud til vandet.

Placeringen, materialevalget og husets udtryk fik lynet til at slå ned i Helle - derfor tabte hun både kæbe og mund, da hun en sensommerdag så et opslag, som en ven havde delt på Facebook.

Huset var til salg.

- Jeg var fuldstændig ved at besvime. Jeg ringede til Peter og sagde, at nu måtte vi slå til, siger Helle Thorngaard Jensen.

Efter at have tygget lidt på det, gav Peter sin kone ret i, at det var sjovere at have et sommerhus end at have penge i banken.

Huset var i budrunde, og da det viste sig, at Helle og Peter havde afgivet det højeste bud, og at sælger havde accepteret det, fik følelserne frit spil.

- Jeg kom til at græde oppe ved ejendomsmægleren. Jeg tænkte bare ”er det rigtigt? Er det rigtigt?” siger Helle Thorngaard Jensen.

Skævt og skråt

Det unikke sommerhus på det yderste af kysten ved Lønstrup er tegnet af arkitekterne Jørgen Ussing og Sofie Maj Andersen i tæt samarbejde med bygherren.

Med en lokalplan, der kun tillod 43 kvadratmeter bebyggelse, blev der tænkt kreativt – blandt andet er der fuld kælder under både hus og det tilhørende skur.

Hver en kvadratmeter er udnyttet, så der er ro for øjet og rum til afslapning.

Sommerhuset har fået navnet ”Det Bette Skæve Hus”, fordi alle vægge og mure er skæve og skrå.

Det er de, fordi vestenvinden på den måde brydes, så man intet hører og mærker til blæsten, når man er indenfor.

PH MA Særlige Sommerhuse S1E3.mxf.00_16_25_10.Still018

Helles yndlingssted i huset er ved de kæmpestore panoramavinduer lige ud mod vandet – og uanset hvor vildt, vejret arter sig udenfor, er der varmt og stille i ”Det Bette Skæve Hus”.

- Jeg kan sidde her og kigge på havet, klitterne og Hirtshals Fyr – og så kan jeg holde øje med, hvem der går ude på vejen. Det er min favoritplads, siger hun, selvom hun i begyndelsen lige skulle vænne sig til, at forbipasserende også kan kigge ind ad panoramavinduerne.

Ikke bekymret for at miste det

Der er ét spørgsmål, der går igen, når folk ser Helle og Peters sommerhus. Er de ikke nervøse for, at havet æder sig ind på kysten, så deres sommerhus til sidst ryger i havet?

- Det har overhovedet ikke været i vores tanker, at vi skulle være nervøse for det. I slutningen af 70’erne begyndte man at lave en meget aktiv indsats for at kystsikre her, siger Helle Thorngaard Jensen.

PH MA Særlige Sommerhuse S1E3.mxf.00_21_40_18.Still026

Hun tror på, at huset bliver ved med at ligge der i hende og manden Peters levetid.

- Vi skal have det, til vi bliver rigtig, rigtig gamle, og så har jeg en drøm om, at vores børnebørn skal arve det, siger hun.

Kom med indenfor i ”Det Bette Skæve Hus” i Lønstrup i tredje afsnit af ”Særlige sommerhuse”, som du kan se lige her - og find flere afsnit lige her.

Det Bette Skæve Hus i Lønstrup - Særlige Sommerhuse (S1:E3)

Seneste nyt

fra Nordjylland