Her er der både plads til ro og ræs

Der var aktiviteter for både store og små søndag i Tolne.

Der var bogstaveligt talt lidt for enhver smag, da der blev afholdt Naturparkens Dag i Tolne. De lokale jægere havde tændt op for grillen, og der var både råvildt og fasan på menuen for de besøgende. 

Smagsprøverne var en af de mange aktiviteter, som udgjorde Naturparkens Dag. Derudover var der mulighed for at koble sig på vandreture, hestevognsture eller prøve spejdernes hjemmebyggede karrusel. 

7-årige Frede Drews Østedgaard var også mødt op, og han var i fuld gang med at udforske søen med undervandssafari. 

- Der er flere end 50 haletudser. Det ved jeg i hvert fald, siger han, kort efter han har smidt nye fangster til samlingen i glasset. 

Ny vandrerute

Det var Skovpavillonen, der i mange år har fungeret som samlingssted, som dannede ramme for Naturparkens Dag. Formålet var at vise hvilke aktiviteter, som naturparken, der spreder sig på 2500 hektar, kan bruges til. 

- Der er både den stille fordybelse, og man kan gå rundt og høre fuglesang. Så er der også andre steder, hvor man kan være mere fysisk aktiv på cyklen eller med hest, siger Jørgen Bing, der er formand for Naturparksrådet. 

Naturpark Tolne er en af landets i alt 16 af slagsen. Og det er naturparksrådet, der er arrangør af dagen. Rådet består af repræsentanter fra forskellige foreninger, fredede områder og medlemmer fra Hjørring Byråd. 

På dagen blev der også indviet en ny vandrerute. Vandreruten hedder Naturpark Tolne Sti og er 16 kilometer lang. 

Blandt de mulige kommende brugere af den er Jørgen Thomsen. Han var søndag mødt op for at deltage på en af vandreruterne sammen med sine vandrekammerater. Efter den guidede vandretur sad gruppen og fik sig en belønning. 

- Vi plejer at få kaffe og kage og en lille skarp, og så sidder vi og snakker om tingene. Det hører sig med, siger Jørgen Thomsen fra Sønderskov. 

Udover fangsten af massevis af haletudser så brugte Frede Drews Østedgaard tiden på fugleekspedition og ved snitteaktiviteten. Og hvis Naturparkens Dag vender tilbage næste år, så er han klar til at møde op igen. 

- Fordi man kan alt muligt. Der er mange aktiviteter, siger han. 


Seneste nyt

fra Nordjylland