LIGE NU:

Kemikalieudslip i Tårs: Medarbejdere evakueret

Nordjyllands Beredskab har onsdag været massivt til stede i Tårs, hvor der er kemikaliedampe i et lokale hos en virksomhed. Det fik beredskab og politi til at evakuere alle medarbejdere.

På virksomheden Scandic Foods i Tårs er der onsdag kemikalieudslip. Nordjyllands beredskab har været massivt til stede i området for at få styr på situationen.

Der har tidligere været meldinger om eksplosionsfare, men det afkræfter Nordjyllands Beredskab nu.

Fabrikkens medarbejdere er blevet evakueret, skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

- Vi reagerer på en melding om et større kemikalieudslip og mulig eksplosionsfare. 63 medarbejdere på fabrikken blev derfor evakueret for en sikkerheds skyld. De er tilset af en læge, og ingen af dem er kommet til skade, forklarer vagtchef Per Jørgensen, Nordjyllands Politi.

Politiet afspærrede området omkring fabrikken, mens man i samarbejde med Nordjyllands Beredskab gik i gang med at undersøge hændelsens omfang. Myndighederne kunne snart konstatere, at der snarere end et egentlig udslip var tale om dampe i et mindre lokale, som bruges til opbevaring af forskellige kemikalier. 

- Nu er det så kemikaliedykkere fra Nordjyllands Beredskab, der har den videre opgave med at undersøge, hvilket kemikalie der er tale om, fastslår vagtchefen. 

Ingen fare uden for fabrikken

Beboere og virksomheder i området omkring fabrikken har ikke grund til at føle sig utrygge.

- Denne hændelse er afgrænset til fabrikkens lokaler. Beboere og andre, der befinder sig i området, kan trygt færdes udenfor, siger Per Jørgensen og slår dermed fast, at der altså ikke er eksplosionsfare.

Nordjyllands Politi opretholder fortsat en afspærring omkring fabrikken, indtil undersøgelserne på stedet er afsluttede.

Kort efter klokken 13 har politiet færdiggjort deres arbejde på stedet og forladt fabrikken igen, skriver de på Twitter.