LIGE NU:

Maria fødte en unge for øjnene af gæsterne

Nordsøen Oceanarium er blevet en sæl rigere. Helt usædvanligt fødte den spættede sæl Maria for øjnene af publikum.

Det er på ingen måde unormalt, at sælerne i Nordsøen Oceanarium føder unger og det har den spættede sæl Maria også gjort før, men det er alligevel ikke helt normalt, at de gør de for øjnene af gæsterne. Nogen vil sågar gå så langt at kalde det usæ(l)dvanligt.

Hver eneste sommer føder sælerne i akvariet i Hirtshals, men almindeligvis plejer de at gøre det, når gæsterne er sendt hjem, og der er mere ro i akvariet.

- Maria havde ligget oppe på vores kanten i noget tid, og vi ved, at det er et tegn på, at der er en fødsel på vej, men sådan en sælfødsel plejer ikke at ske ved højlys dag, når vi har gæster herinde, så vi tænkte, at hun er på vej i fødsel, men hun venter nok til i aften, hvor der falder lidt mere ro på, siger Sofie Berglund, der er formidler og guide ved sælakvariet i Nordsøen Oceanarium.

Ovenover kan man se en video af den lille nye sælunge.

Kunne ikke vente

Den spættede sæl Maria kunne bare ikke vente så længe, så midt i Nordsøen Oceanariums åbningstid fødte hun en lille ny sælunge mens mange heldige gæster kunne se til.

- Så gik der et minut, og så var der en lille ny sælunge. Det er en helt fantastisk oplevelse at få lov til at overvære at en sælunge blive født, og det bliver en af de dage man aldrig glemmer. Jeg har arbejdet her i 8 sæsoner nu, og endelig lykkedes det at få lov at se det, siger Sofie Berglund.

Den spættede sæl Maria fødte en lille ny unge for øjnene af mange gæster.
Den spættede sæl Maria fødte en lille ny unge for øjnene af mange gæster.
Foto: Nordsøen Oceanarium

Noget for pengene

Sælungen er fortsat så nyfødt, at det ikke er til at sige, om det er en han eller hun. Det eneste, der med sikkerhed vides, er, at rigtig mange gæster fik rigtig meget igen for deres penge.

- At så mange gæster også fik denne unikke oplevelse med, er bare dejligt. Det vil sikkert være noget, de kommer til at huske længe, siger Sofie Berglund.

Den næste måneds tid vil man kunne opleve, at sælmoren Maria tager sig af sin unge på nært hold i sælakvariet på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, fordi sæler ligesom mennesker er pattedyr, og derfor har moderen en ekstrem omsorg for sin unge.

Den spættede sæl Maria fødte en lille ny unge for øjnene af mange gæster.
Den spættede sæl Maria fødte en lille ny unge for øjnene af mange gæster.
Foto: Nordsøen Oceanarium