Seneste nyt

fra Nordjylland

Nordjylland får ny universitetsby

Fiskerby bliver ny universitetsby. Danmarks Tekniske Universitet (DTU) indviede i dag et nyt campus i Hirtshals i samarbejde med Nordsøen Forskerpark.

Ambitionerne for det nye campus er tårnhøje.

- Vores nye uddannelse skal være med til at uddanne nogle af verdens allerbedste ingeniører inden for fiskeriteknologi og inden for akvakultur, således de studerende kan træde ud og hjælpe til med udviklingen i erhvervslivet, siger Anders Bjarklev, rektor på DTU.

Det nye campus indeholder både auditorier, undervisningslokaler, laboratorier og testfaciliteter.

- Jeg ville ønske, jeg var studerende igen. Det er simpelthen state-of-the-art. De studerende, der kommer til at følge de her uddannelser, får simpelthen det bedste, man overhovedet kan opdrive i forhold til udstyr, så det kan kun blive godt, siger Anders Bjarklev.

Pavestolt borgmester

Det er en ny kandidatuddannelse i ”Bæredygtigt fiskeri og akvakultur”, som får base i Hirtshals. 

Samtidig skal de studerende på diplomingeniøruddannelsen "Fiskeriteknologi" fremover være i Hirtshals i et år af deres uddannelse. 

De studerende bliver undervist af og har deres gang i DTU’s forskningsmiljø og vil også have mulighed for at samarbejde med Nordsøen Forskerpark og erhvervslivet om udvikling på deres felt. 

 - Det er rigtig godt, og det er vi pavestolte over, siger borgmesteren i Hjørring Kommune Søren Smalbro (V) og tilføjer:

- Hirshals er et dejligt sted, og Hjørring Kommune er et dejligt sted, så det er absolut vores håb og måske også lidt vores forventning, at en del af de studerende godt kunne se sig selv slå sig ned her. Måske i Hirtshals eller i nærheden og så få et job her i Hirshals i erhvervet. Det ville være fantastisk, siger han.