LIGE NU:

Vendsyssel FF vil ikke spille kampe: - Lige nu er det ikke forsvarligt at rejse ud

Klubben har fire spillere og to medlemmer af staben, der bor i en af de syv kommuner, der er berørt af nye restriktioner.

Torsdag aften kom Statsminister Mette Frederiksen med en melding, der har sendt chok gennem det meste af Nordjylland.

Nordjyder i syv kommuner opfordres til ikke at krydse kommunegrænser. Statsministeren meldte også ud, at det ikke var gældende for eliteidræt. Alligevel ser Vendsyssel FF ikke nogen grund til, at de ikke skal følge de samme regler, som borgerne i de berørte kommuner.

- Lige nu er det ikke forsvarligt at rejse ud, så giver det ikke mening at spille kampe, siger cheftræner i Vendsyssel FF, Lasse Stensgaard til TV2 Nord.

Udsatte kampe

Cheftræneren slår fast, at han og klubben bakker op om de nye tiltag, der skal være medvirkende til, at en muteret variant af coronavirus ikke breder sig til resten af Nordjylland, Danmark og verden.

- Der er samfundssind i, at vi ikke skal transportere spillere over grænserne. Jeg ville være ked af at skulle være med til at starte en ny pandemi, siger Lasse Stensgaard.

Vendsyssel FF’s kampe i de berørte fire uger, hvor de nye restriktioner i dele af Nordjylland gælder, er alle blevet udsat på ubestemt tid. Det meldte Divisionsforeningen allerede ud torsdag.

Eliteidrætten på pause

Fredag har Dansk Idrætsforbundet (DIF) være til møde med Kulturministeriet for at drøfte, hvorvidt eliteidræt er en samfundskritisk funktion. Her var beskeden, at de kraftigt bliver opfordret til ikke at fortsætte med turneringer og kampe på tværs af de syv kommuner.

- Det vil betyde, at der lukkes ned i forhold til kampe og turneringer. Det gælder alle sportsgrene, siger administrerende direktør i Dansk Idrætsforbund, Morten Mølholm Hansen til TV2 Nord.

Udmeldingen fra DIF kommer oven på en tid, hvor klubberne i Nordjylland ikke har vist, hvilket ben de skulle stå på. På den ene side vil de gerne spille kampe, mens de på den anden side også gerne vil følge regeringens retningslinjer. Nu kan klubberne se på mere klare regler.

- Det betyder, at man ikke kan spille kampe med hinanden, nogen vil være i stand til at træne. Det afhænger af, om man er bosiddende i samme kommune, siger Morten Mølholm Hansen til TV2 Nord.

Vil flytte træning

Vendsyssel FF har kun fire spillere og to medlemmer af staben som bor i kommunerne, der er ramt af de nye restriktioner. De skal alle blive i deres respektive kommune, siger Lasse Stensgaard, men for de andre spillere arbejder klubben på en anden løsning.

- Planen er at flytte træningen for dem, der ikke bor i de berørte kommuner. Vi har nogle bud på nogle steder, men det er ikke endeligt endnu, men syd for fjorden vil vi gerne, siger Lasse Stensgaard til TV2 Nord.

Klubbens spillere bor i overvejende grad i Aalborg eller Aarhus.