Vigtig sejr for Vendsyssel FF og ’Plaffeministeren’

Der var jubelbrøl og glædesdans, da Vendsyssel FF vandt på hjemmebane.

Glæden var stor for Ronnie Schwartz, også kendt som målbomberen – dog i mange andre klubber end Vendsyssel FF.

Lørdag eftermiddag lykkedes det ham endelig at leve lidt op til sit navn. Han scorede nemlig sit første mål for Vendsyssel FF, og samtidig bragte han sit hold til sejr 2-0.

Med sejren ligger Vendsyssel FF nu afstand til den direkte nedrykning fra 1. Division. Holdet er nu seks point foran dagens modstander Fremad Amager, mens Vendsyssel FF ligeledes har 11 point mere end det andet nordjyske bundhold Jammerbugt FC.

Det var derfor også en glad målscorer, TV2 Nord fangede i den stride blæst på Energi Nord Arena efter kampen.

Skadesramt spiller tilbage

Udover scoringer på måltavlen, så bød eftermiddagens kamp også på et comeback til den uheldige Wessam Abou Ali. Han var tilbage i startopstillingen hos hjemmeholdet efter sin noget turbulente skadespause, der både har budt på et brækket ribben og en punkteret lunge.

Det var første gang ham og Plaffeministeren Ronnie Schwartz dannede duo, og det var derfor spændende at se, om de to kunne finde hinanden på banen.

Der var stille i kampens første 25 minutter. Men pludselig lynede Ronnie Schwartz et par snævre driblinger. Og plaf så sad den der – det, som alle har ventet på i Vendsyssel FF, en scoring fra Ronnie Schwartz til 1-0.

Scoringen satte gang i mållysten hos de hvide. Angrebskollegaen Wessam Abou Ali ville nemlig også på scoringslisten. Han misbrugte dog en kæmpechance tæt under mål. Minuttet efter ville Ronnie Schwartz også vise tænder. Han var tæt på at fordoble sin målscore, men forsøget gik lige Fremad Amagers målmands hænder. Det blev derfor kun til det ene mål i første halvleg.

Føringstræthed

Det var lige før, at etmålsføringen blev en sovepude for nordjyderne. Bolden var kun lige givet op, da Fremad Amager spillede sig til to store chancer. Det betød, at Vendsyssels cheftræner Henrik Pedersen måtte frem med de helt store gloser. Ordene gik lige ind hos Ronnie Schwartz, der efterfølgende var meget tæt på at bringe VFF foran.

Det var som om, at tilskuerne bare ventede på, at hjemmeholdet skulle lukke kampen med endnu et mål. Men Fremad Amager dominerede de sidste minutter af kampen. En pludselig contra ændrer dog på det, og et perleskud fra Sander Hyltoft blev det forløsende mål. Vendsyssel bragte sig foran 2-0.

Mod slutningen var Fremad Amager tæt på at udligne et par gange. Vendsyssel FF klarede dog frisag, og det betød, at der kunne danses den længe ventede sejrsdans med fansene efter kampen.