02:11

Stranden ved Saltum lægger i denne weekend sand til det årlige beachvolleystævne. Stævnet er blevet afholdt siden 1998, og særligt én mand sørger for, at der år efter år kan dystes i beachvolley på den nordjyske vestkyst.

De kalder ham Duracell-kaninen

Et årligt beachvolleystævne er blevet afholdt siden 1998, og særligt én mand sørger for, at det sker år efter år.

Karsten Harksen har været en del af DGI Nordjyllands volleyballudvalg i 23 år, og siden 1998 har han arrangeret et årligt beachvolleystævne på stranden ved Saltum sammen med den lokale idrætsforening. 

Og han er om nogen manden bag det populære stævne, og han har meget at se til i løbet af stævnet. 

- Der skal være et rigtig godt bagland, som kan lave nogle praktiske ting, og der har vi Saltum Idrætsforening, som gør et kæmpe stykke arbejde, og så skal der være nogle ildsjæle, som trækker i trådene og arrangerer nogle kampe, siger Karsten Harksen. 

Der er i år 50 hold med til stævnet, og det kræver et stort forarbejde, før kampene kan begynde. Holdene skal inviteres, kampprogrammet skal lægges og banerne skal gøres klar. Det sørger Karsten Harksen for, og hans enorme arbejde som frivillig og bag facaden bliver bemærket. 

– Det kunne jo ikke køre uden Karsten. Han er primus motor og har styr på det hele, så alt kører glat. Uden Karsten tænker jeg ikke, at der var et stævne her i Saltum, siger Søs Tylak Hansen, der er blandt de frivillige.

Hvorfor gør I andre ikke noget mere for at hjælpe ham?

- Det er et godt spørgsmål. Jeg tror bare, vi er vant til, at det klarer Karsten, griner hun. 

Karsten Harksens store arbejde med stævnet har medført, at de øvrige frivillige har givet ham et kælenavn.

- De kalder mig duracell-kaninen, griner han. 

Læs også Ejerslev Dreaming: Intim festival lokker 'drømmere' til Mors