Få har set havørnen Arnulf: Nu udloves findeløn
Foto: Ørnereservatet
Arnulf har en karakteristisk hvid hale.
Trods utallige tip fra velmenende borgere er havørnen Arnulf stadig forsvundet. Der er nemlig mange andre havørne i den vilde natur.
Havørnen Arnulf – der dagligt flyver rundt i Ørnereservatet ved Bindslev - har været nu været forsvundet i syv døgn. Og det er på trods af utallige tip fra vakse fuglekiggere rundt om i landet.
Da der er mange havørne i den danske natur, er der mange, der har meldt deres observationer til Ørnereservatet. Mere end 100 forskellige personer har ringet til Peter Frank Wensel fra Ørnereservatet. Og det er ikke kun i Vendsyssel, folk mener at have set Arnulf. Folk har ringet fra andre steder i Jylland og fra Fyn.
Men meget få tip har været om Arnulf. Men Peter Frank Wensel siger, at fuglen med sikkerhed er blevet set ved Sindal, Hjørring, Jerslev og Brønderslev.
Det, der gør, man kan kende Arnulf fra andre vilde ørne, er, at han ikke flyver væk, når han er tæt på mennesker. Og mens han er forsvundet, så er det sandsynligt, at han leder lige så meget efter sine ejere, som de leder efter ham.
- En vild ørn vil flyve væk, hvis man var i nærheden. Arnulf vil flyve hen og se, om det var nogen, den kendte, siger Peter Frank Wensel, kommunikationsmedarbejder hos Ørnereservatet, der fortæller at Arnulf er meget nysgerrig.
- Det er enormt vigtigt for os, han kommer tilbage. Han var den gamle grundlægger, og han har nogle gode gener, vi gerne vil give videre. Vi har et fantastisk forhold til ham, da han har nogle helt fantastiske flyveegenskaber, siger Peter Frank Wensel.
Havørnen Arnulf
7 år gammel
Hvid hale
Brede vinger med vingefang på 2,5 meter.
Stort gult næb
Lys brunlig fjerdragt
Derfor udlover Ørnereservatet nu en dusør på 2000 kroner til den person, der finder Arnulft. Men der er et par kriterier for at kunne hæve findelønnen.
Det er vigtigt at beskrivelsen af havørnen er som beskrevet. En anden vigtig ting, der er afgørende, er om den spottede fugl har en adfærd som nysgerrige Arnulf. Det vil sige, at Arnulf flyver hen mod den, der kigger på den. Man kan kommer ret tæt på fuglen.
- Du er ikke i tvivl, når du ser ham. Det er adfærden, der er det afgørende, siger Peter Frank Wensel.
Man skal kontakte Ørnereservatet hurtigt efter, man har mødt havørnen - og helst imens, man beskuer ørnen – for at gøre sig fortjent til en eventuel findeløn. Man må meget gerne også tage et billede af havørnen, mens man ser den. Ørnereservatet kan kontaktes på telefon 31611340