Foto: Jesper Christiansen

Hjørring bød nye studerende velkommen

Det årlige studiestartsarrangement Hjørring Live løb fredag af stablen i Hjørring. Her deltog byens studerende i en konkurrence, som skulle hjælpe dem med at lære hinanden og byen bedre at kende.

"Let's make Hjørring great again" var budskabet for årets udgave af studiestartsarrangementet Hjørring Live. Borgmester Arne Boelt havde i en optaktsvideo givet den som James Bond-lookalike for at skabe opmærksomhed omkring fredagens event.

Der var dog ingen borgmester til stede, da årets udgave af Hjørring Live løb af stablen. I bedste James Bond-stil var Arne Boelt nemlig pludselig blevet kaldt på en vigtig mission et sted i Vendsyssel, og han kunne derfor ikke følge fredagens strabadser på nærmeste hold.

Læs også Hjørrings borgmester i gakket Hjørring Live video

Konkurrencen "The Game" er for mange af de studerende højdepunktet ved Hjørring Live. Her skal klasserne fra ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser i Hjørring dyste mod hinanden i forskellige disciplinerne. De studerende bevæger sig rundt til posterne og forsøger at score så mange point som muligt.

- Det er rigtig fedt at lave noget andet end det, vi nu laver på studiet, siger Mathias Sloth, som læser til idrætslærer på UCN i Hjørring.

De kommende idrætslærere er nogle af dem, der satser på at vinde "The Game", hvor præmien er en fest på et diskotek til hele vinderklassen. Sidste år lykkedes det de idrætslærerstuderende fra UCN at vinde, og selvom den nye klasse håber på at gentage kunststykket, er der dog også en vis gevinst ved bare at være med.

- Vi kender ikke rigtig hinanden, men efter, at vi laver de her aktiviteter sammen, så får man det sociale og fællesskabet sammen. Så kan vi gå at snakke og hygge os, siger Nicolai Urth, som også læser til idrætslærer.

Det er i år femte gang, at Hjørring Live bliver afholdt.

02:15

I dag var de studerende fra ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser i Hjørring samlet til studiestartsarrangementet Hjørring Live.

Luk video