Julemåned i gang: Kæmpe medisterfest

01:49

Video: Bruno Stagsted

Kunder fra nær og fjern er lørdag strømmet til SuperBrugsen i Løkken for at købe billig julemedister i lange baner.

Så er vi gået ind i december. En måned med masser af traditioner. En af dem er den årligt tilbagevendende og populære medisterfest, der fandt sted i Løkken søndag.

Læs også Se juleudsendelse: TV2 Nord skyder julen i gang

Medister i tonsvis blev flået væk. Næsten ligeså hurtigt som personalet kunne nå at køre pølserne ind i forretningen.

- Jeg kommer hvert eneste år. Medisteren smager godt – med grønlangkål selvfølgelig, siger Poul Hansen fra Østervrå, mens han står foran sin indkøbsvogn, der er fyldt med i hvert fald ikke færre end 10 pakker medister.

Den traditionsrige medisterfest begyndte tilbage 1980'erne, da slagtermesteren i SuperBrugsen lavede et slagtilbud, som man så har kørt videre med lige siden. År efter år er prisen 9,95 kroner per halvkilo.

- Svinepriserne er steget hele året, og det kan slet ikke svare sig, men vi gør det alligevel, for at holde fast i traditionen, siger uddeler Mogens Knudsen.

Læs også Nordjyllands Beredskab vil forebygge julebrande

Allerede ved midnat gik de i SuperBrugsens egen slagterafdeling i gang med at lave den hjemmelavede medister, som kunderne gerne kører langt for at få fat i.

- Kunderne kommer helt fra Herning og Vejle. Der er vitterligt tale om en sand medisterfest, siger Niklas Dalsgaard Larsen, der er mestersvend i slagterafdelingen i SuperBrugsen.

År for år er det bare blevet vildere og vildere. I år er der blevet fremstillet 7,5 tons medister. Efter halvanden time var der solgt lige omkring tre ton.

Det er 34. år i træk, der er medisterfest i Løkken.

 

Forsiden lige nu