- De er nogle tøsedrenge.
Så kontant lød det mandag fra Bjarne Laustsen (Soc.dem.), der som medlem af Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg var med sine kolleger på studietur på den nordjyske vestkyst for ved selvsyn at opleve de konsekvenser det har, at naturen uden modstand får lov at æde sig ind i landet.
En helt central spiller i debatten om kystsikring - eller mangel på samme - mødte nemlig ikke op til studieturen. Direktoratet var inviteret med på hele rundturen, men da delegationen havde kørt fra Aalborg til Løkken, var Kystdirektoratet færdige med at give deres bidrag, og de valgte derefter at vende snuden hjem igen.
Kystdirektoratet administrerer og afviser i stor stil ansøgninger om kystsikring på den nordjyske vestkyst, men de mødte altså ikke op, da udvalget fra Christiansborg besøgte Løkken, Lønstrup, Nørre Lyngby og naturligvis Nørlev. Alle steder der i forbindelse med de sidste mange års storme har oplevet at afgive land og huse til moder natur.
- Det er dem, der skal fortælle, hvorfor lodsejerne og kommunen ikke kan gøre, som de vil, siger en tydeligt irriteret Bjarne Laustsen videre.
Også udvalgets formand Pia Adelsteen (Da. Folkep.) ærgrede sig over kystdirektoratets manglende tilstedeværelse på turen.
- Der kan jo godt være faglige begrundelser, som vi som udvalg kunne have nytte af at høre, siger hun.
Glenn Allart Andersen er formand for Lønstrup Kystsikringsforening, hvor man siden 2008 har fået tre afslag på ansøgninger om hård kystsikring. Og med direktoratets manglende tilstedeværelse mandag er hans pessimisme omkring kyststikringens fremtid intakt.
- Jeg frygter lidt, at det bliver den sædvanlige historie. Vi har holdt mange møder med megen god vilje, men sandheden er, at der ikke er sket noget, siger Glenn Allart Andersen.
Folketingspolitikerne tager grundejernes overvejelser og erfaringer med tilbage til Slotsholmen, men afventer stadig direktoratets kystanalyse.
Kystdirektoratet svarer på kritikken