Foto: Lars Sennels

Overvågning på vej: Vendsyssel Teater udsat for flere tilfælde af toilet-hærværk

På Vendsyssel Teater ærgrer man sig over, at toiletterne i byens nye fælles hus gentagne gange er blevet udsat for hærværk.

Toiletpapir spredt ud over et helt gulv, som om en tornado havde været igennem lokalet, og toiletkummer stoppet til med plasticdele.

Sådan så herretoiletterne ud lørdag eftermiddag på Vendsyssel Teater i Hjørring, efter det, teaterdirektøren formoder er en gruppe unge drenge, har været på besøg og efterladt en træls autograf.

- Det er jo rigtig godt gammeldags træls, fordi man på den her måde gør det umuligt for andre at bruge toiletterne. Det viser en klar mangel på respekt for fællesskabet fra nogle uopdragne personer, siger Lars Sennels, direktør på Vendsyssel Teater.

  Foto: Lars Sennels

Og det er desværre langt fra første gang, at herretoiletterne i den nye teaterbygning midt i Hjørring har fået en hård medfart fra nogle af de mange, der besøger og bruger huset hver dag. Derfor valgte teaterdirektøren også at dele billederne på teaterets Facebook-side.

- Det er jo ærgerligt, at en lille gruppe mennesker skal ødelægge det for alle andre, der kommer her. Vores gæster kan jo ikke være tjent med sådan nogle toiletter. Vores teater er jo på en måde blevet byens dagligstue, siden vi åbnede det, og folk kommer og holder møder her, hører musik, læser eller venter på toget. Og så er det træls, når nogle enkelte ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, siger Lars Sennels.

Ærgerlig konsekvens

Derfor kan konsekvensen nu blive, at der skal overvågningskameraer op i Vendsyssel Teater.

- Vi har desværre ikke kunnet finde ud af, hvem der står bag. Hvis vi vidste det, kunne vi bare have taget en snak med dem, og så var det sikkert overstået. Men nu må vi ty til den slags midler for at undgå det fremover, siger Lars Sennels og tilføjer:

- Det er altså ærgerligt. Det burde kunne være anderledes, det synes jeg altså.

Vendsyssel Teater er åbent for offentligheden mandag til lørdag fra klokken 10 til 22.