01:46

Sehr berühmter sporhund: Thilde og Liselotte er verdensmestre

Ved VM i Tjekkiet vandt Liselotte Nielsen og schæferhunden Thilde i disciplinen sporhund.

I weekenden vandt den 10 år gamle schæferhund Thilde og dens ejer Liselotte Nielsen verdensmesterskabet i disciplinen sporhund.

- Jeg synes, at det er lidt underligt, at hun er verdensbedste sporhund lige nu, lyder det fra Liselotte Nielsen fra Uggerby nord for Hjørring.

Til konkurrencen, der blev afviklet i Tjekkiet og har deltagelse af mere end 50 forskellige nationer, bliver hundene testet i præcision og udholdenhed. Her skal de på et større areal finde fire forskellige objekter af forskellige materialer. En disciplin, som hunden Thilde altså nu er verdens bedste til.

  Foto: Ivan Hansen

- Hun er stabil, og hun kan lave topresultater to dage i træk. Og hun ligger altid oppe i den gode ende. Hun har ikke nogle dage, hvor hun ikke gider. Hun præsterer altid det ypperste, hun kan.

Det er femte gang, at parret deltager ved verdensmesterskaberne. Det bedste resultat indtil nu kom sidste år, hvor det blev til en fjerdeplads.

Hyldest i klubben

Efter weekendens triumf blev både Thilde og ejer Liselotte Nielsen mandag modtaget til stor hyldest i den lokale hundeførerklub, DCH Hjørring.

- Jeg får helt gåsehud. Det kan ikke blive større. En verdensmester og så i DCH Hjørring. Altså ja, det kan bare ikke blive større, siger John Beermann, formand i DCH Hjørring.

  Foto: Ivan Hansen

Parret træner sammen tre til fire gange om ugen. Og tilbage på træningsmarken i Hjørring fortsætter det hårde arbejde, hvor alt næsten er, som det plejer for de nykårede verdensmestre.

- Hun kan mærke det fordi, at hun få nogle flere pølser af folk og nogle flere kødben og noget virvar. Men jeg ved egentlig ikke, om det er positivt for hende. Jeg tror egentlig, at sådan en hun vil hellere være i de vante omgivelser, hvor der er ro. 

Med sejren er Thilde og Liselotte Nielsen automatisk sikret deltagelse ved næste års VM. Om de deltager, er dog uvist, fordi Thilde har nået en forholdsvis høj alder.

- Nu må vi se. Hun skal i hvert fald med til DM, og så må vi tage den lidt ad gangen.

  Foto: Ivan Hansen