01:30

En gruppe folkeskoleelever fra tre skoler i Nordjylland laver disse dage musicalforestillinger med temaeet Kærlighed. Men prinsen på den hvide hest - han var blevet hjemme.

Skoleelever arbejder sammen om kærligheds-musical

En gruppe folkeskoleelever fra tre skoler i Nordjylland laver disse dage musicalforestillinger med temaet kærlighed. Men prinsen på den hvide hest - han var blevet hjemme.

Et samarbejde mellem Nordvest-skolen, Horne Skole og Hjørring Musiske Skole har torsdag ført til premieren på "It's all about love".

- Vi ville gerne, at de alle sammen havde lov til at digte deres egne historier. Og for at det ikke skulle blive én stor historie, så har vi delt det op i mindre grupper. Men med et fælles tema, og det var så love eller kærlighed, fortæller instruktøren Lina Franke Hedegaard, der er uddannet skuespiller og dramalærer på Hjørring Musiske Skole.

Arbejdet er blevet til fem små scener, der alle har med kærlighed at gøre. Men den helt klassiske kærlighedshistorie, skal man ikke regne med.

- Det handler om, at Lærke og jeg er kærester, og min mor vil ikke have det. Det er tilbage i 50’erne, hvor det ikke var så normalt at være lesbisk, fortæller Sofie Brix Lytzen, der går i 8.A på Lundergårdskolen.

Det er mange forskellige tolkninger af ordet kærlighed, der går igen i de forskellige små scener.

- Det er alt fra kærlighed mellem søskende, der mister en søster til cancer, til kærlighed mellem religion, der er forbudt kærlighed, fortæller instruktøren.

Og det glæder Lina Franke Hedegaard, at de unge mennesker formår at se bort fra det, hun kalder ”den rosenrøde kærlighed.”

- Jamen det er jo fantastisk, jeg har det som om, jeg har fået lov til at kigge ind i sådan et lille skatkammer, siger hun.

"It’s all about love" havde premiere torsdag eftermiddag og fortsætter med tre shows i løbet af fredag.