LIGE NU:

Blev reddet for nedlæggelse: Tranum Klit Camping slår dørene op

Nedlukningstruede Tranum Klit Camping åbner nu op for sæsonen, efter campingpladsen blev solgt.

Fastliggerne hos den statsejede campingsplads Tranum Klit Camping fik sig et chok, da de pludselig modtog et brev fra Naturstyrelsen i september sidste år. 

Her stod der, at Tranum Klit Camping var lukket fra 1. oktober, fordi området skulle gendannes til skov. 

- Vi begyndte simpelthen at tudbrøle. Det var helt umuligt at forestille sig, at vi ikke skulle være her mere. Det var uretfærdigt, at de andre campingspladser fik lov at blive solgt, mens vi skulle nedlægges, siger Kaj Kjeldsen, fastligger på tiende år.

Beslutningen fik både campister og politikere til at råbe op, så Tranum Klit Camping i stedet blev solgt sammen med en række andre statslige campingspladser.

Campingpladsen blev solgt til Anders og Susanne Hedegaard, der til dagligt bor i Aalborg. Ægteparret har aldrig tidligere arbejdet med en campingplads, men har gået med en drøm om at eje en campingsplads de sidste 20 år.

Efter de overtog ansvaret for campingpladsen, har de ligget vandret for at gøre klar til åbningen den 1. april.  

- Det er fantastisk, vi fik nøglen i tirsdags og har arbejdet på højtryk lige siden for at blive klar til campisterne, siger Susanne Hedegaard.

Reddet på målstregen

quote Vi begyndte simpelthen at tudbrøle

Kaj Kjeldsen, fastligger hos Tranum Klit Camping

Den varslede nedlæggelse af campingpladsen skete i forbindelse med, at regeringen ville sælge ud af sine statslige campingspladser. I tilfældet med Tranum Klit Camping blev det dog besluttet, at pladsen i stedet skulle lukkes - til stor ærgrelse for fastliggerne på pladsen.

Campisterne nyder rigtig godt af, at Tranum Klit Camping som en af de eneste campingspladser i Danmark ligger i et skovområde, hvor der både er god plads og privatliv til campisterne.

Derfor oprettede fastliggerne støtteforeningen "Tranum Klit Campings Venner" og sendte flere høringssvar ind til regeringen. Det gav pote, og pladsen blev reddet fra lukningen. I stedet blev den solgt sammen med 16 andre statslige campingpladser.

- Så gik vi selvfølgelig rundt og klappede hinanden på skulderen, siger Kaj Kjeldsen.

Tranum Klit Camping har officiel åbningsdag i morgen, søndag, hvor der er flaghejsning klokken 10. 

Se indslaget fra 18. september, da fastliggerne på Tranum Klit Camping fik at vide, at pladsen skulle nedlægges.