Blokhus Strand hårdt ramt af Malik: - Alt er i et kæmpe kaos, siger strandfoged

Stranden i Blokhus har også fået en ordentlig tur af stormen Malik, som hærgede Danmark siden lørdag eftermiddag og i løbet af søndagen. Nedkørslen til stranden er så godt som forsvundet.

- Der har virkelig været gang i den, det skal jeg da godt nok love for.

Sådan lyder den umiddelbare ovenpå stormen Malik fra strandfogeden i Blokhus, Keld K. Sørensen, der søndag kunne vågne op til en meget medtaget strand i Blokhus.

quote Mit bud er, at der er forsvundet 2,5 meter af klitten

Keld K. Sørensen, strandfoged Blokhus Strand

Nedkørslen til stranden er nærmest forsvundet i brunt skum og grene, som Naturstyrelsen har lagt ud for at beskytte klitterne.

- Man kunne ikke se, hvad der var bæk, veje eller fortov – alt er i et kæmpe kaos, fortæller Keld K. Sørensen.

Klitten er snart væk

Selvom grenene, der lå på klitterne i Blokhus, skulle være med til at beskytte den mod at forsvinde, var det altså ikke noget, der hjalp, da stormen Malik blæste op.

- Mit umiddelbare bud er, at der i hvert fald er forsvundet 2,5 meter af klitten, siger Keld K. Sørensen.

Da sømærket på Blokhus Strand blev sat i jorden for cirka 16 år siden, var der omkring 25 meter ud til kanten, i dag er der kun omkring fire.

Også sokkelen, som bruges til Blokhuskanonen, der fyres af om sommeren, flyder nu rundt nede på stranden, efter klitten, hvor sokkelen normalt står på, er skyllet væk.

Oprydning i gang hurtigst muligt

Væltede hegn, skraldespande og grene over det hele på den afspærrede nedkørsel til stranden og på selve stranden, venter der også et større oprydningsarbejde.

Foruden oprydningen er der også rengøring af stranden og bækken, der skal klares.

- Jeg ringer til kommunen straks i morgen tidlig og beder dem om at få sat nogle maskiner i gang med at rydde op, fortæller strandfogeden Keld K. Sørensen.

Iscaféen på Blokhus Strand er også godt og grundigt svinet til, men ellers er der ikke noget, der har taget skade som følge af stormen.

Keld K. Sørensen forventer, at oprydning- og rengøringsarbejdet kommer til at tage det meste af næste uge.

TV2 Nords reporter var også en tur på Blokhus Strand og snakke med de lokale:Seneste nyt

fra Nordjylland