Seneste nyt

fra Nordjylland

Familie vinder omstridt retssag om vegansk mad

En familie, der lever vegansk, har netop vundet en sag over Jammerbugt Kommune omkring vegansk mad i en kommunal børnehave. 

Det har retten i Hjørring netop afgjort. 

Sagen startede i 2020, efter Mia Kjær Brinkmann fandt en kommunal børnehave, som hun overvejede at indskrive sin datter i. 

Børnehaven har en obligatorisk frokostordning, der koster 550 kroner om måneden. Moren spurgte ind til, om datteren kunne få vegansk mad i madordningen, fordi familien lever vegansk uden at spise kød og mejeriprodukter.

Ifølge Mia Kjær Brinkmann afviste børnehavens leder, at de kunne servere vegansk mad.

Mia Kjær Brinkmann siger også, at børnehavelederen i et telefonopkald afviste, at familien selv kunne tage en vegansk madpakke med i stedet for børnehavens frokostordning. 

Og det endda på trods af, at familien var parate til at betale for frokostordningen, selvom de ikke ville bruge den, hvis bare de kunne få lov at sende en vegansk madpakke med. 

- Det er den måde, vi lever på, og hvis vores datter skulle til at spise kød og mejeriprodukter, så ville det være voldsomt for os. Det kan vi slet ikke stå inde for, sagde Mia Kjær Brinkmann 11. januar til TV2 Nord.

Familien anlagde sagen mod Jammerbugt Kommune sammen med Dansk Vegetarisk Forening, fordi de mente, at deres menneskerettigheder var blevet krænket.