LIGE NU:

Længe ventet lyskryds volder store problemer i Hune

I et nyt lyskryds skulle løsne op på trafikproppen i Hune, men de lokale synes kun at problemerne er blevet værre.

I de seneste dage har der været så heftig debat på Hunes lokale facebookside, at administratoren har manet til besindighed. Det er byens nye lyskryds, der kun er 14 dage gammelt, der bliver debatteret.

- Der var virkelig meget trafikkaos i weekenden. Der er nogen der skriver, at det er helt vanvittigt med det nye trafiklys. Vi synes bare at den der mudderkastning, den har området ikke noget at bruge til, siger Merete Fuglsang Hansen, der er administrator på Facebookgruppen

Ønske i 10 år 

I mindst et årti har de lokale ønsket sig et lyskryds, for med den store trafik til og fra Blokhus på Vesterhavsvej om sommeren, var det svært at komme ud fra sidevejene. 

Nu har man så fået lyskrydset.

Der er ikke længere kø på sidevejene, men køen er flyttet på Vesterhavsvej.

Hos Frisørhuset i Hune, der ligger lige ved lyskrydset, er det da også det helt store samtaleemne.

- Det har givet meget ballade. Det er i hvert fald, det folk snakker om. Der er allerede mange mennesker her nu, men om en uges tid, så kommer der endnu flere, og så tror jeg trafikken bliver helt tosset, siger frisør Hanne Olsen.

Ikke plads til svingbane

Lyskrydset er kun 14 dage gammelt og har kostet Jammerbugt Kommune 600.000 kroner. Kristian Olsen er fagleder i Teknik og Forsyning i Jammerbugt Kommune. Han erkender at der var trafikkaos i Hune i weekenden og også mandag. Derfor rykkede han selv ud til krydset mandag, hvor han arbejdede med at få lyskrydset justeret.

- Det optimale ville jo være, hvis der var plads til en nogle venstresvingbaner, men det er der ikke i det lille kryds, siger Kristian Olsen.

I de seneste år har kommunen forsøgt at afhjælpe trafikproblemerne ved, at det var i sommerperioden var forbud mod at svinge til venstre ud på Vesterhavsvej fra Hunetorpvej. Når man skulle til Blokhus fra Hunetorpvej skulle man derfor i stedet svinge til højre og så tage en tur i rundkørslen længere henne for at komme tilbage. Det var ikke alle der overholdt det.

Med det nye lyskryds er der nu også fodgængerfelt og det kan også betyde at der kommer mere kø, erkender Kristian Olsen.

Kommunen vil justere

Jammerbugt Kommune vil nu forsøge at justere lyskrydset, så der bliver mere grønt på Vesterhavsvej, så dem på sidevejene må vente lidt igen.

- Det er den nyeste teknologi vi har brugt i lyskrydset. Det er overvåget med radar og spoler i vejen og vi holder hele tiden øje med hvordan det udvikler sig, siger Kristian Olsen.

Merete Fuglsang Hansen synes at kritikerne skal slappe lidt af og give kommunen en chance for at løse problemerne inden man farer til tasterne på Facebook.

- Jeg har de positive briller på og tænker at det nok lykkes. Kommer det ikke til at virke, så kan de jo slukke for det igen, siger Merete Fuglsang Hansen.

sygeplejersker strejke 2

Sygeplejersker kræver regionen til forhandlingsbordet: - I skal tage ansvar for strejken

håndbold

Nordjysk minister får OL fra første parket: - Jeg glæder mig til hvert eneste sekund

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Brand i korntørreanlæg på en gård mellem Dronninglund og Hjallerup

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

sygeplejersker strejke 2

Sygeplejersker kræver regionen til forhandlingsbordet: - I skal tage ansvar for strejken

håndbold

Nordjysk minister får OL fra første parket: - Jeg glæder mig til hvert eneste sekund

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Brand i korntørreanlæg på en gård mellem Dronninglund og Hjallerup

Til forsiden

Til forsiden