LIGE NU:

Mand fra Aabybro varetægtsfængslet for voldtægt mod 15-årig

Ifølge politiets sigtelse mod manden har han voldtaget en 15-årig pige to gange i sidste weekend.

Under et grundlovsforhør torsdag i retten i Hjørring blev en 21-årig mand fra Aabybro varetægtsfængslet i fire uger. Han menes at stå bag to voldtægter af en 15-årig pige.

Ifølge politiets sigtelse har manden voldtaget den 15-årig pige først i en bil på en rasteplads i Brovst og derefter på en adresse i Arentsminde.

- Han er sigtet for to voldtægter mod den samme pige begået natten til lørdag, fortæller anklager Thomas Klingenberg fra Nordjyllands Politi.

Den 15-årige pige blev ifølge anklageren samlet op i en bil i Aalborg og taget med ud til en rasteplads ved Bratbjergsøerne i Brovst. Her blev hun voldtaget, og derefter kørt til en adresse i Arentsminde, hvor hun endnu engang blev udsat for voldtægt.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, så hvad manden forklarede i retten, vides ikke. Thomas Klingenberg oplyser, at den 21-årige kærede varetægtsfængslingen til landsretten.

Den 21-årig mand blev anholdt søndag aften af Nordjyllands Politi, som fandt frem til manden via nummerpladsgenkendelse, idet pigen havde oplyst hvilken bil, han kørte i.

Manden er i forvejen godt kendt af politiet for alvorlig personfarlig kriminalitet. Han er tidligere straffet, men ikke for sædelighedsforbrydelser.

- Han blev varetægtsfængslet på bestemmelsen om påvirkningsrisikoen. Han skal ikke kunne påvirke efterforskningen ved at have mulighed for at påvirke pigen eller vidner, siger anklageren.