Seneste nyt:

Nyt redningsudstyr til Blokhus strand

Blokhus Strand er udvalgt som teststrand af nyt redningsudstyr, som hedder LifeBoard. Som en af de første strande bliver LifebBoard taget i brug fra 26. juni og frem til 19. august..

Jammerbugt Kommune har indgået et samarbejde om test af et nyt redningsudstyr på Blokhus Strand. Formålet er at øge bade- og vandsikkerhed, hvor mennesker og vand mødes.

Det nye redningsudstyr hedder LifeBoard, og er et nyt redningsudstyr, der er special designet til kystlivredning.

Blokhus Strand er udvalgt som teststrand, og tager som en af de første danske strande LifeBoard i brug til sommer fra 26. juni  og frem til 19. august.

Jammerbugt Kommune er også Vandsik­ker Kommune og arbejder allerede på at skabe fokus på vandsikkerhed.

- Kommunens mål er blandt andet at sikre de bedst mulige vand- og badeforhold for borgere, gæster og turister, så de får en god oplevelse på stranden. Her passer LifeBoard godt ind i forhold til at skabe fokus på en helt ny redningskultur på kysten, hvor badegæster som civile reddere kan være med til at standse ulykker i tide, lyder det i en meddelelse fra kommunen.

Alternativ til klassisk redningskrans

Sammenlignet med de klassiske redningskranse, er LifeBoards surfboard­lignende design lettere for badegæster at anvende. Oftest er civile badegæster tættest på badeulyk­ker, og med et LifeBoard er det muligt at nå frem til den nødstedte dobbelt så hurtigt, som hvis man brugte den klassiske redningskrans.

Jammerbugt Kommune tester dette nye initiativ til vandsikkerhed på Blokhus Strand som et nyt offentligt red­ningsudstyr på stranden.

Formålet er at skabe øget tryghed og sikkerhed for strand- og badegæster. Tryg­Fondens Kystlivredning og deres livreddere er ikke en del af denne test.