Foto: Bruno Stagsted TV2/Nord

Rørt veteran: Loge donerer 135.000 til nyt værested for veteraner

Et projekt i Kaas kaldet Veteran Oasen har fredag eftermiddag modtaget en donation på 135.000 kroner - og nu er de tæt på at have nået målet.

135.000 kroner.

Så mange penge har et projekt kaldet Veteran Oasen fået til at skabe et værested i Kaas for nordjyske veteraner.

Det er Lions Club Hvetbo, der i forbindelse med sit 50 års jubilæum, har doneret pengene til projektet, og det er noget, der rykker. For knofedt alene kan ikke skabe et sted, der oser af fred og ro.

- Hver en krone tæller. Det er helt afgørende for, at vi kan lave det her sted, siger Henrik Fennebjerg, leder af projektet Veteran Oasen.

Lions Club Hvetbo donerer hvert år penge til projekter, og denne gang har de valgt at støtte et projekt, som kan hjælpe andre.

- Vi synes, de de står for er et rigtigt godt projekt. De hjælper nogle mennesker, der måske er kommet lidt ud på kanten af livet, forklarer formand for Lions Club Hvetbo, Christian Hem og uddyber:

- Vi ved, at det er ildsjæle, der står for det her, og de gør en kæmpe indsats for at få det op at stå, og det vil vi gerne give en håndsrækning til.

Ved overrækkelsen var det en rørt projektleder for Veteran Oasen, Henrik Fennebjerg, der tog imod pengene.

Læs også Godt nyt til krigsveteraner: Unikt værested på vej

- Det er svært at bede om penge

For med donationen på 135.000 kroner - den hidtil største donation - er projektet ganske kort fra at være i mål med finansieringen af det nye værested. Målet er at indsamle 260.000 kroner og med tidligere donationer og dagens donation, mangler værestedet blot 25.000 kroner.

Og selvom formanden for projektet, Henrik Fennebjerg, er glad for pengene, kan det være lidt svært for ham at tage imod pengene.

- Det er lidt svært, for det der med at skulle bede om penge strider lidt mod min samvittighed. Men det er jo en nødvendigt, for vi kan jo ikke selv skaffe midlerne, forklarer han.

Men han er svært glad for de mange penge fra Lions Club Hvetbo.

- Det er jo nogle dejlige mennesker, og når de rækker hånden frem, og vil give lidt, så er vi glade.

Pengene skal bruges til havearbejde, at få værkstedet på plads og ting inde i selve huset.

  Foto: Bruno Stagsted TV2/Nord