LIGE NU:

Sundhedsfaglige uddannelser til Brovst

Efter sommerferien kan man læse til social- og sundhedshjælper i Jammerbugt Kommune.

Fremover kan man uddanne sig indenfor det sundhedsfaglige område i Brovst.

Nu bliver det en del lettere, i hvert fald rent geografisk, for mange borgere at opnå målet om en uddannelse på SOSU-området. Det sker, når en af Danmarks største social- og sundhedsskoler, SOSU Nord, åbner en ny lokalafdeling centralt i byen.

Jammerbugt Kommune har oplevet en stigning i antallet af ældre over 80 og tilmed en større tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet som følge af alder. Det har efterladt kommunen med en betydelig mangel på social og sundhedsuddannede, og derfor glæder etableringen af lokalafdelingen borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Christen Gade (V).

- Vi er utrolig glade for, at SOSU Nord har valgt at åbne en afdeling lokalt i Jammerbugt Kommune, så det bliver nemmere og lettere tilgængeligt for folk i området at uddanne sig inden for SOSU-området – og måske ovenikøbet vælge at etablere sig og arbejde i lokalområdet, også efter endt uddannelse, lyder det fra borgmester Mogens Christen Gade.

Fokus på lokal forankring og samarbejde

På SOSU Nord glæder man sig også over etableringen af lokalafdelingen, og ikke mindst over samarbejdet med Jammerbugt Kommune, som er et led i skolens ønske om at skabe en stærk lokal forankring i samarbejdskommunerne i Nordjylland.

- Den nye lokalafdeling i Brovst betyder, at vi fremadrettet får endnu bedre mulighed for at tiltrække unge såvel som voksne til uddannelserne, og dermed for at levere kompetente velfærdsmedarbejdere til en sektor, og et lokalområde, der har brug for dem, siger direktør på SOSU Nord, Lene Kvist.

SOSU Nord har lige nu åbent for ansøgninger til Grundforløb 2, der starter til august 2021, mens der fra efteråret kan søges ind på Grundforløb 1, Sundhed, omsorg og pædagogik med start i august 2022.

20210528-111000-L-1920x1280we

Så blev det 1. august: Disse restriktioner udfases

310721 FO Verdens største sandslot

play Skulpturpark slår rekord: Verdens største sandslot er et tilløbsstykke uden lige

Hul i huset

play Murbrokker fra nabohuset lavede et stort hul i Charlottes hus – tre måneder senere er det der stadig

20210801-151616-L-1920x1280we

AaB skuffer mod oprykker

20210528-111000-L-1920x1280we

Så blev det 1. august: Disse restriktioner udfases

310721 FO Verdens største sandslot

play Skulpturpark slår rekord: Verdens største sandslot er et tilløbsstykke uden lige

Til forsiden

Til forsiden