LIGE NU:

Ukendte gerningsmænd forsøgte at sprænge pengeautomat

Ukendte gerningsmænd mislykkedes natten til onsdag med at springe en pengeautomat i luften.

Sparekassen Vendsyssels pengeautomat ved bankens filial på Stationsvej i Brovst blev natten til onsdag forsøgt sprængt i stykker af ukendte gerningsmænd.

Det voldsomme tyveriforsøg fandt sted omkring klokken 04.00. Her blev en alarm på pengeautomaten udløst, og et vagtfirma blev tilkaldt. Ved ankomsten kunne vægteren konstatere at fronten på pengeautomaten havde lettere skader, der ifølge politikommissær Peter Skovbak fra lokalpolitiet i Hjørring, skyldes at gerningsmanden eller -mændene havde påspændt et aggregat til at pumpe gas ind i automaten.

- Da vi kommer frem til stedet kan vi konstatere, at man ikke har haft held til at få gassen antændt. Inde i banken lugter der kraftigt af gas, og vi spærrer området af, så vi kan begynde efterforskningen, fortæller politikommissæren.

- Overvågningskameraerne på bygningen er inden tyveriforsøget blevet overmalet, så vi har ikke ret meget at gå efter på det punkt, siger Peter Skovbak videre.

Onsdag formiddag besluttede man i samråd med Sparekassen Vendsyssel at de ansatte ikke skulle møde på arbejde i banken i Brovst. Politiet havde dermed arbejdsro til at undersøge stedet nærmere.

Peter Skovbak oplyser, at man i den seneste tid har oplevet et par sager, der minder meget om den aktuelle fra Brovst. Senest var det en pengeautomat på torvet i Blokhus, der natten mellem 17. og 18. august måtte lade livet. Også her blev der brugt gas, men modsat sagen fra Brovst, lykkedes det at sprænge boksen i stykker og slippe afsted med et kontant bytte.

- Vi ser selvfølgelig på alt det her i en sammenhæng, og vi tror ikke, der er så mange, der går rundt og springer pengeautomater i stykker, siger Peter Skovbak, der håber offentligheden kan hjælpe den aktuelle efterforskning videre.

- Det giver næsten sig selv, at sådan noget her, kræver forberedelse, så vi tror ikke at gerningsmanden eller gerningsmændene først fik kig på pengeautomaten i nat. Derfor vil vi gerne høre fra folk, der mener at have set noget i nat, i aftes eller måske tidligere endnu, omkring banken, siger Peter Skovbak.

Nordjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114.