LIGE NU:

3F vinder principiel sag for tidligere ansat på Læsø

Golf Hotel Læsø A/S’ manglende betaling af løn til grenkeeper Carsten Gaarn Sørensen kan sidestilles med en urimelig afskedigelse. Det har Afskedigelsesnævnet afgjort i en principiel sag. Det skriver fagbladet 3F.

Greenkeeper Carsten Gaarn Sørensen, Læsø har fået tilkendt 125.000 kroner i godtgørelse.

Det skyldes, at Afskedigelsesnævnet har afgjort en sag vedrørende den 55-årige 3F’er, der har været ansat hos Golf Hotel Læsø A/S. Der er tale om den første sag, der er blevet behandlet ved nævnet under Arbejdsretten efter coronakrisens midlertidige nedlukning af retsvæsenet i Danmark.

3F har ført sagen ved Afskedigelsesnævnet for medlemmet.

- Vi er absolut glade for nævnets kendelse. Der er tale om en principiel sag, hvor Afskedigelsesnævnet har afgjort, at man som medarbejder godt kan få en godtgørelse, selvom man selv ophæver sit ansættelsesforhold, siger Steen Stidsborg, faglig sekretær hos 3F Frederikshavn til fagbladet 3F.

Carsten Gaarn Sørensen begyndte i marts 1999 at passe golfbanen på Læsø, der er en af Danmarks største golfbaner målt på antallet af klubmedlemmer. Greenkeeperen fik ingen løn for februar 2019. Den manglende betaling fik 3F til i marts 2019 at trække medlemmet væk fra Golf Hotel Læsø A/S og rejse en faglig sag mod virksomheden. Fagforbundet fremførte, at arbejdsgiveren havde misligholdt parternes ansættelseskontrakt, og at den manglende betaling kunne betragtes som en usaglig opsigelse.

Men i december 2019 kom Golf Hotel Læsø A/S under konkurs. Hverken selskabet eller konkursboet har deltaget i sagen ved Afskedigelsesnævnet, som i første omgang afviste at behandle den.

Opmand ved Afskedigelsesnævnet, Oliver Talevski, skriver i sin afgørelse, at Golf Hotel Læsø A/S i foråret ikke var berettiget til at opsige Carsten Gaarn Sørensen med henvisning til selskabets økonomiske forhold.

“Opmanden finder herefter, at Carsten Gaarn Sørensens ophør på arbejdspladsen på grund af manglende lønudbetaling må sidestilles med en urimelig opsigelse eller afskedigelse fra virksomhedens side,” står der i kendelsen.

Carsten Gaarn Sørensen forklarer til fagbladet 3F, at virksomheden ofte var bagud med betaling af løn samt pension og feriepenge, og det var en situation han som ansat mere eller mindre havde vænnet sig til. 

Fagbladet 3F har forgæves forsøgt at få kommentarer fra  Björn Egervall,  direktør for Golf Hotel Læsø A/S.

 

 

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

corona

Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Til forsiden

Til forsiden