Alzheimerforening: Kommune slipper for let i sele-sagen

Direktør Nis Peter Nissen mener, at Aalborg Kommune skal tage et større ansvar i sagen om død dement kvinde.

Alzheimerforeningen mener ikke, at Aalborg Kommune har påtaget sig et stort nok ansvar i sagen om en 85-årig dement kvinde, der i sidste uge blev kvalt i en stofsele på plejehjemmet Lollandshus i Aalborg.

Tirsdag har en uvildig undersøgelse konkluderet, at plejehjemmet Lollandshus begik flere fejl i sagen, hvilket nu har kostet to chefer jobbet.

Undersøgelsen konkluderer blandt andet, at medarbejderne ikke havde skriftlig dokumentation for, at selen skulle tages i brug.

Nis Peter Nissen, direktør hos Alzheimerforeningen, mener ikke, at Aalborg Kommune selv tager et stort nok ansvar for episoden.

- Jeg synes, at Aalborg Kommune alt for let omgår kritikken i den her sag, men i stedet for kaster alt skytset mod den pågældende leder.

- Rapporten retter langt fra det samme kritiske blik mod egen indsats. Her taler jeg blandt andet om det politiske ansvar, der er for at sikre en høj nok bemanding på plejehjemmet. Det skal Aalborg Kommune sørge for.

- Det nytter ikke noget, at plejehjemmene ikke har nok medarbejdere ansat til at holde opsyn og passe på beboerne i løbet af natten. Så risikerer vi, at beboere ikke får den rette hjælp i rette tid, siger Nis Peter Nissen.


Lollandshus-sagen

lollandshus plejehjem

Lollandshus-forsvarer: Helt uforståelig dom

default_thumb

play Skyldig: Lollandshus-leder idømt 10 dagbøder

lollandshus plejehjem

Tidligere leder nægter sig skyldig i forsømmelse

default_thumb

play Dom i Lollandshus-sag afsiges først i næste uge

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland