Seneste nyt

fra Nordjylland

Forslag barberer 162 millioner af kommunes anlægsbudget

Der er lavvande i kommunekassen i Mariagerfjord. En uheldig kombination af tab på investeringer, underskud på driften på ældreområdet, indfrielse af feriepenge og en høj anlægsaktivitet har skabt økonomiske udfordringer i fjordkommunen.

- Som situationen har udviklet sig, har vi været for ivrige med at afdrage på vores gæld og for ambitiøse med anlægsbudgettet for at skabe vækst og udvikling i vores kommune. Det tager jeg som borgmester naturligvis et ansvar for, siger borgmester Mogens Jespersen.

Men nu har kommunen ved hjælp af benhård prioritering formået at lave et forslag, der barberer 162 millioner af anlægsbudgettet.

Det betyder, at der gives grønt lys til en række projekter for i alt 127 millioner kroner i indeværende år, mens projekter for 162 millioner skrinlægges, såfremt forslaget bliver stemt igennem til byrådsmødet 20 marts. 

- Det har været en vanskelig opgave at prioritere i vores anlægsbudget, men jeg er tilfreds med, at vi sender et forslag videre til byrådet som stadig fremmer nogle projekter, som alle har stor betydning for vores kommunes fremtid, siger borgmesteren. 

De projekter, der prioriteres i år, er en række borgernære projekter, der allerede er søsat. Herunder renoveringen af Hadsundhallen og Hobro Idrætscenter, de sidste etaper af cykelstien rundt om Mariagerfjord, samt det store cykel- og skatermekka 'Alt på hjul'.

 Desuden lægges der op til at videreføre fjordpuljen, der finansierer mindre anlægsprojekter langs Mariager Fjord, som borgerne tager initiativ til. Ydermere begynder renoveringen af Mariager Skole i 2024, men indtil videre er det kun gymnastiksalen og parkerings- og ankomstarealet, der får en kærlig hånd.