Kaj dropper pensionistlivet: Åbner bageri igen
Foto: Jesper Chrisiansen
Kaj Kristensen har for tredje gang købt bageriet Det Lune Brød i Hobro. Sammen med to tidligere ansatte i bageriet åbner han onsdag.
Egentlig var den 70-årige bagermester Kaj Kristensen gået på pension. Men nu er tilværelsen som folkepensionist lagt på hylden. Onsdag åbner han bageri i Hobro i kompagniskab med sin tidligere lærling og en tidligere ansat i bageriet.
Det er tredje gang, at 70-årige Kaj Kristensen åbner bageriet Det Lune Brød på Banegårdsvej 29 i Hobro. I 1994 købte han bageriet første gang og drev det indtil 2009, da han gik på efterløn.
Bageriet måtte imidlertid lukke i 2013, så Kaj Kristensen droppede efterlønnen og købte bageriet tilbage. I 2018 solgte han det så igen. Men også de ejere måtte lukke. Derfor er Kaj Kristensen på banen igen. Onsdag åbner han bageriet Det Lune Brød for tredje gang.
- Det dufter rigtig af bageri. Det er friskbagt det hele, siger Kaj Kristensen, som i bageriet er i fuld gang med at gøre klar til åbningen onsdag.
Dennegang åbner han bageriet i kompagniskab med to af sine tidligere ansatte, Ejla Baun Nielsen og Jonas Nordahl Nielsen.
- Vi er et godt team for Jonas er den unge, jeg er midt i mellem og Kaj er lige fyldt 70 år. Han er vores livlinie, som får os i gang, siger Ejla Baun Nielsen. Hun er udlært bager, og har i flere omgange været ansat i bageriet, men hun har også arbejdet 11 år som pædagog på Julemærkehjemmet i Hobro. Nu er hun tilbage i bageriet. Dennegang ikke som ansat - men som medindehaver.
Lærlingen bliver mesteren
24-årige Jonas Nordahl Nielsen stod i lære i bageriet, da Kaj Kristensen senest var bagermester i bageriet. Den unge bager bliver ansvarlig for bageriet med den gamle mester på sidelinjen.
- Det har været min plan, lige siden jeg startede i lære. Jeg sagde til Kaj, da jeg kom i lære, at jeg skulle have mit eget en dag, og at det kan ske nu, er jo bare dejligt, siger Jonas Nordahl Nielsen.
Efter ansættelser i bagerier i Randers og Horsens tager han nu springet og bliver selvstændig.
- Jeg har været to år i Horsens, og nu havde jeg lært nok. Nu var det bare at kaste sig ud i det, siger Jonas Nordahl Nielsen.
Den gamle er klar til at træde til
Nu er nedtællingen til åbningen snart forbi. De seneste uger er gået med at gøre alt klar til onsdag morgen, så der klokken 6.30 er friske bagte rundstykker i bagerbutikken igen. Der har været bageri i bygningen siden 1926, så Jonas Nordahl Nielsen viderefører nu en mangeårige tradition i Hobro.
- Jeg regner med, at jeg kommer herned omkring kl. 2 i nat. Der er nok at se til, og sådan vil det jo også blive fremover, siger han.
Skulle der blive behov for en erfaren hånd i bageriet, så er den gamle bagermester klar, selv om det ikke er planen, at han skal være aktiv i bageriet.
- Jeg er da vågen hver morgen, når han starter hernede, så jeg kan godt gå herned. Ingen problem i det, siger Kaj Kristensen.